Naujienos

Pagrindinis Naujienos

Pabėgeliams gyventi oriai COVID-19 pandemijos metu yra Iššūkis

Pabėgeliams gyventi oriai COVID-19 pandemijos metu yra Iššūkis2019 metais 33,4 mln. žmonių buvo priversti išgyventi žiaurią tremties kelionę į 145 šalis. Smurto, baimės aukos ir, svarbiausia, neteisėtos sistemos aukos, buvo priverstos palikti savo namus, kad leistųsi į nežinomybę, kur jiems teko patirti negandų, skausmo, kančių ir traumų. Labiausiai nukentėjo moterys, vaikai ir pagyvenę žmonės prisijungiantys prie šimtų milijonų pabėgėlių visame pasaulyje.

„Caritas“: tai sunkiausia, bet nebijokite pripažinti, kad jums reikia pagalbos

„Caritas“: tai sunkiausia, bet nebijokite pripažinti, kad jums reikia pagalbos„Jeigu jums reikia pagalbos ir nežinote, kur jos ieškoti, kreipkitės į „Caritą“. Net jeigu niekada nesikreipėte, bet jus ištiko nelaimė ar bėda šeimoje, – skambinkite mums! „Caritas“ kaip teikė pagalbą, taip ir teikia. Net COVID-19 yra bejėgis prieš mūsų darbuotojų ir savanorių pastangas padėti kiekvienam besikreipiančiajam,“ – pradėdamas pokalbį sakė Lietuvos„ Carito“ tarybos pirmininkas, Kauno arkivyskupijos „Carito“ direktorius Arūnas Kučikas.

„Šviesos žemėlapis“: akcijos parama jau pasiekia vargstančiuosius

„Šviesos žemėlapis“: akcijos parama jau pasiekia vargstančiuosiusBalandžio 2-ąją dieną prasidėjo išskirtinė maldos ir paramos akcija - „Šviesos žemėlapis“. Akcijos metu žmonės yra kviečiami įsijungti į užtarimo maldą už koronaviruso pandemijos paliestuosius ir paremti nuo jos labiausiai nukentėjusius - vaikus ir jų šeimas, vienišus, vyresnio amžiaus, savimi negalinčius pasirūpinti žmones. Šiandien dalis aukų juos jau pasiekė.

Maldos ir paramos akcija - Šviesos žemėlapis

Maldos ir paramos akcija - Šviesos žemėlapisSujunkime širdis maldos ir paramos akcijoje „Šviesos žemėlapis“! Pasitikėdami Dievu, šiandien regimą užsikrėtimų ir mirčių statistiką kviečiame atsverti malda, palaikymu, viltimi ir vienybe.

Caritas vilties ir rūpesčio kitu simbolis apkeliavo Lietuvą

Caritas vilties ir rūpesčio kitu simbolis apkeliavo Lietuvą Praėjusių metų gruodžio 1-24 dienomis jau 22 kartą vyko Caritas akcija „Gerumas mus vienija“. Tradicinės akcijos metu kvietėme žmones įsigyti žvakelę – vilties ir rūpesčio kitu simbolį ir tokiu būdu aukoti labiausiai vargstantiesiems, prisidėti prie jų sunkumų mažinimo. Tai daugiavaikės šeimos, vieniši vyresnio amžiaus žmonės, šeimos rūpesčio ir globos stokojantys vaikai, benamystę išgyvenantieji ir visi kiti, kuriems reikalinga artimo pagalba.

KARTU mes galime pasirūpinti Ukrainos vaikų geresniu rytojumi!

KARTU mes galime pasirūpinti Ukrainos vaikų geresniu rytojumi!Kviečiame prisidėti prie paramos Ukrainos vaikams iniciatyvos, kuri vyksta iki kovo 8 d.    Mes KARTU galime prisidėti prie saugesnės ir labiau aprūpintos vaikystės karo paliestose teritorijose augantiems Ukrainos vaikams! Padėkime jiems įsigyti reikalingų mokymosi priemonių, muzikos instrumentų, sauskelnių, maisto kūdikiams, higienos, buities priemonių bei kitų būtinų prekių.

Tavo 1,2 % GPM Lietuvos Caritas darbams

Tavo 1,2 % GPM Lietuvos Caritas darbamsKviečiame SKIRTI savo 1,2 % GPM Caritas veikloms Lietuvoje ir PRISIDĖTI prie pagalbos vaikams, šeimoms, vienišiems, sergantiems, vyresnio amžiaus žmonėms, benamystę išgyvenantiems, priklausomybėmis sergantiems ir kitokius sunkumus patiriantiems.

Ar ekonomikos augimo pakanka, siekiant visų šalies gyventojų gerovės?

Ar ekonomikos augimo pakanka, siekiant visų šalies gyventojų gerovės? Prieš savaitę didelio žiniasklaidos ir visos visuomenės dėmesio sulaukė Lietuvos banko prognozė, kuri numatė, kad, jeigu Lietuvos ir ES ūkis augs panašiai kaip pastarąjį dešimtmetį, Lietuvos ekonomika Europos Sąjungos (ES) vidutinį lygį pasieks 2042 metais. Lietuvos banko ekspertai prognozuoja, kad, praėjus beveik ketvirčiui amžiaus, Lietuvos gyventojų pajamos ir gyvenimo lygis galėtų pasiekti ES vidurkį. Ar tikrai Lietuva gali pasiekti ES gyvenimo lygį, ir ar ekonomikos augimas gali užtikrinti visų šalies gyventojų gerovę? Kalba Lietuvos socialinių tyrimų centro vyresnioji mokslo darbuotoja dr. RASA MIEŽIENĖ.

Lietuvos advokatai dovanos gyventojams nemokamas teisines konsultacijas

Lietuvos advokatai dovanos gyventojams nemokamas teisines konsultacijasGruodžio 2 d. startuoja jau ketvirtus metus rengiama bendra Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas iniciatyva padėti nepasiturintiems žmonėms bei artėjančių švenčių proga padovanoti jiems nemokamą teisinę pagalbą (pro bono). Šiemet prie iniciatyvos prisijungė ir Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba (MOPT) bei Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, kad kuo daugiau žmonių galėtų gauti nemokamas teisines konsultacijas.

Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas kvietimas

Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas kvietimasGruodžio 2 d. startuoja jau ketvirtus metus rengiama bendra Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas iniciatyva padėti nepasiturintiems žmonėms bei artėjančių švenčių proga padovanoti jiems nemokamą teisinę pagalbą (Pro bono). Šiemet prie iniciatyvos prisijungė ir Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba (MOPT) bei Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, kad kuo daugiau žmonių galėtų gauti nemokamas teisines konsultacijas.

Maltos ordino pagalbos tarnyba ir Caritas kviečia susitikimui su vargstančiaisiais Sekmadienį, lapkričio 17 d., minima Pasaulinė vargstančiųjų diena. Maltos ordino pagalbos tarnyba ir Caritas susivienijo bendram tikslui – atkreipti visuomenės dėmesį į skurdžiausiai gyvenančius ir įvairią atskirtį patiriančius mūsų šalies gyventojus. Organizacijos remiasi popiežiaus Pranciškaus žinia, skirta šiai dienai paminėti, ir kviečia atsiverti susitikimui su vargstančiaisiais.

Ekonomikos Nobelio premija - už tyrimus, kaip mažinti skurdą

Ekonomikos Nobelio premija - už tyrimus, kaip mažinti skurdąEkonomistai dažnai kaltinami, esą jiems rūpi tik abstraktūs modeliai, rodikliai, grafikai, formulės ir skaičiai. Tačiau tai ne visai tinka šių metų Nobelio premiją už pasiekimus ekonomikos mokslo srityje laimėjusiems JAV gyvenančiam indui Abhijitui Banerjee, prancūzei Esther Duflo ir amerikiečiui Michaeliui Kremeriui. M. Kremeris yra Harvardo universiteto, o A. Banerjee ir E. Duflo – Masačiusetso universiteto profesoriai. Prestižinio įvertinimo susilaukė jų eksperimentai besivystančiose šalyse, bandant suprasti, kokios ekonominės priemonės realiai padeda kovoti su skurdu.

Epilepsija sergantieji: norime būti kaip visi

Epilepsija sergantieji: norime būti kaip visiEpilepsija – tai lėtinė centrinės nervų sistemos liga, kuria serga 0,7 proc. planetos gyventojų. Manau, ne vienas, išgirdęs, kad žmogus serga šia liga, suklūsta, šiek tiek išsigąsta, nes pirmos mintys, šaunančios į galvą, būna: „O kas, jei dabar jam ar jai prasidės priepuolis ar neteks sąmonės? Ką tada man reikės daryti?“ Taip teigia patys sergantieji, kad su tokia aplinkinių reakcija jiems tenka susidurti.

Caritas Europa kviečia Europos Komisiją padėti žmonėms pakilti iš skurdo

Caritas Europa kviečia Europos Komisiją padėti žmonėms pakilti iš skurdo Spalio 17, Tarptautinę kovos su skurdu dieną, Caritas Europa reikalauja netrukus savo veiklą pradėsiančios Europos Komisijos imtis veiksmų prieš skurdą, nelygybę bei socialinę atskirtį. Faktas, kad kova su skurdu yra naujosios Komisijos Politinių Gairių prioritetas, yra vilties ženklas daugiau nei 112 milijonų žmonių, kurie šiuo metu išgyvena skurdą ir socialinę atskirtį visoje Europoje. Dabar yra geriausias laikas žodžius paversti veiksmu.

Caritas šventė savo 30-metį

Caritas šventė savo 30-metįRugsėjo 28 dieną šventėme Caritas 30-metį. Šventę pradėjome mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje, vėliau šventė persikėlė į Vytauto Didžiojo universiteto didžiąją salę.

Caritas bendruomenė Šiluvos atlaiduose

Caritas bendruomenė Šiluvos atlaiduoseRugsėjo 7-15 dienomis Šiluvoje vyksta Didieji Šiluvos atlaidai. Čia piligrimus pasitinka ir Caritas susitikimų palapinė, kurioje savanoriai su kava, arbata, šypsenomis bei pasakojimais apie organizacijos veiklas atvykstančiųjų laukia kiekvieną dieną.

Panevėžio vyskupijoje paminėtas Caritas 30-metis

Panevėžio vyskupijoje paminėtas Caritas 30-metisRugpjūčio 20 d. buvo minimas Panevėžio vyskupijos Caritas 30-metis. Šventinis renginys prasidėjo Krekenavos bazilikoje Šv. Mišiomis, kurias aukojo vyskupas Jonas Kauneckas, kartu meldėsi Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Krekenavos rektorius Gediminas Jankūnas, Garliavos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kun. Gintaras Urbštas, Rokiškio ir Kupiškio dekanatų kunigai.

Per antrąjį metų ketvirtį vaikų dienos centrams paaukota rekordinė sumą

Per antrąjį metų ketvirtį vaikų dienos centrams paaukota rekordinė sumą2017 m. gruodį startavusio „Lidl“ inicijuoto socialinio projekto „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ dėka gyventojai vieno mygtuko paspaudimu gali vaikų dienos centrams paaukoti už užstato tarą gautą sumą, prie kurios prekybos centras prideda dar tiek pat. Šių metų antrojo ketvirčio metu paaukota rekordinė suma – beveik 15 tūkst. eurų. Pusę tiek paaukojo „Lidl“ pirkėjai, o antrą tiek – pati organizacija. Šią paramą gaunantys vaikų dienos centrai ir juos kuruojančios organizacijos pasakoja, jog šie pinigai yra itin vertingi, nes juos gali laisvai panaudoti būtiniausioms reikmėms.

Popiežius: padėkime žmonėms iš kurių atimta laisvė ir orumas

Popiežius: padėkime žmonėms iš kurių atimta laisvė ir orumas„Melskimės, kad Viešpats išvaduotų prekybos žmonėmis aukas, o mus visus išmokytų padėti broliams ir seserims, iš kurių atimta laisvė ir pamintas orumas“, – parašė popiežius Pranciškus savo paskyroje tviterio tinkle liepos 30-ąją minimos Pasaulinės kovos su prekyba žmonėmis dienos proga.

Skolos spąstai

Skolos spąstai„Skola yra spąstai į kuriuos pakliuvus, jie gali tik susiveržti“. Šiuos žodžius tarė mažo Lietuvos miestelio Caritas darbuotoja. Ji dirba su žmonėmis, kurie patiria skurdą – padeda jiems integruotis į darbo rinką ir įprastą socialinį gyvenimą.

Dekanato Carito savanorių susitikimas

Dekanato Carito savanorių susitikimasBalandžio 10d. Anykščių Šv.Mato parapijos namuose Carito Lietuvoje 30-mečio proga lankėsi  Panevėžio vyskupas Linas VODOPJANOVAS OFM, Panevėžio Carito direktorius kun. Eugenijus STYRA, direktoriaus pavaduotoja Gražina KACEVIČIENĖ, Carito darbuotojai ir savanoriai iš Alantos, Svėdasų, Utenos ir Anykščių parapijų.

Caritas rekolekcijos Molėtų dekanate

Caritas rekolekcijos Molėtų dekanateParapijos namuose vyko Molėtų dekanato Caritas narių rekolekcijos ir Lietuvos Caritas 30-mečio paminėjimas. Į rekolekcijas gausiai susirinko Molėtų dekanato Caritas narės iš Saldutiškio, Kirdeikių, Labanoro, Stirnių, Suginčių, Videniškių ir kitų parapijų. Tradicinį sambūrį, kurio metu buvo paminėtas Lietuvos Caritas jubiliejus, organizavo Molėtų dekanato dekanas monsinjoras Kęstutis Kazlauskas ir Molėtų dekanato ir parapijos Caritas koordinatorė Aurelija Lukošienė.

Caritas 30-mečio šventė Ignalinoje

Caritas 30-mečio šventė IgnalinojeKaip išmokti gyventi, kad kitame žmoguje pastebėtume Kristų ir nuolat už viską dėkotume Viešpačiui… Tokia buvo pagrindinė pranešimų ir diskusijų mintis Vilniaus arkivyskupijos metinėje konferencijoje, skirtoje Carito 30-mečiui. Šventinis renginys vyko gegužės 25 d. Vilniaus kunigų seminarijoje ir sukvietė Carito darbuotojus bei savanorius. Konferencijoje dalyvavo ir ignaliniečiai: klebonas Vidas Smagurauskas, Carito darbuotoja Vaiva Juršėnienė bei grupelė savanorių.

Kėdainiuose: Švenčiausios Trejybės atlaidai ir Carito veiklos 30-mečio minėjimasŠv. Jurgio bažnyčios Carito šventė prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo parapijos klebonas kun. Artūras Stanevičius. Meldėmės dėkodami Dievui už suteiktas jėgas nuveikti tiems darbams, kuriuos karitietės nuveikė per 30 metų. Prašėme stiprybės ir sveikatos tęsti šiuos kilnius darbus su malda ir meile. Taip pat prašėme amžinosios ramybės anapilin iškeliavusioms Carito narėms.

Pasvalio dekanato Caritas atkūrimo 30-mečio šventė “Kai meilė budi”

Pasvalio dekanato Caritas atkūrimo 30-mečio šventė “Kai meilė budi”Liepos 13 d. 12 val.  Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Šv. Mišiomis, kurias aukojo Jo Ekscelencija Panevėžio Vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, kartu meldėsi Generalvikaras, vyskupijos Caritas direktorius – kun., teol. lic. Eugenijus Styra, Pasvalio dekanas  teol. lic. Henrikas Kalpokas, diakonas Raimundas Zimka,  prasidėjo Pasvalio dekanato Caritas atkūrimo 30-mečio šventė. Joje  dalyvavo daug svečių ir gausi Pasvalio dekanato Caritas bendruomenė.