Savanorystė

Pagrindinis Savanorystė

Socialinėms globos įstaigoms reikalinga bet kokia Jūsų pagalba –  pasirūpinti globotinių maitinimu, sutvarkyti skalbinius, išvalyti patalpas ar atlikti kitus buities darbus. Tai būtų didelė pagalba globos įstaigoms, kai medikai, jų padėjėjai, slaugytojai negali dirbti, nes yra saviizoliacijoje.

Jei galite skirti bent 8 valandas per savaitę, junkitės! Tapti savanoriu paprasta – tereikia užpildyti registracijos anketą. Su jumis susisieks Maltiečiai, Lietuvos Carito ar Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai – jie pakonsultuos, apmokys ir nukreips ten, kur Jūsų pagalbos reikia labiausiai. Savanoriais gali tapti nuo 18 iki 50 metų amžiaus asmenys, neturintys gretutinių ligų, gali būti persirgę virusu COVID-19.

Kiekvienam savanoriui bus parūpintos reikiamos apsaugos priemonės, o pagalba teikiama laikantis visų būtinų saugumo reikalavimų.

Caritas Lietuvoje vienija daugiau nei 4000 savanorių, kurie padeda skurdžiai gyvenančioms šeimoms, gatvės vaikams, jaunimui, benamiams, vienišiems ir ligotiems senoliams, smurtą ir išnaudojimą patiriančioms moterims ir kitiems žmonėms, kuriuos kamuoja sunkūs dvasiniai ir materialiniai nepritekliai.

Savanorystės sritys

Jei nori savanoriauti ar sužinoti daugiau apie galimybes, spustelk žemėlapyje norimą vyskupiją ir susisiek su mumis.

Tapk savanoriu