Pagalba esant priklausomybių problemoms

Pagrindinis Pagalba esant priklausomybių problemoms

Pagalba esant priklausomybių problemoms

Kiekvienas iš mūsų turi būti realia pagalba, tiems, kurie silpnesni, kuriems tos pagalbos reikia, nesmerkiant ir nekaltinant dėl padarytų klaidų „Tokia kiekvieno krikščionio priedermė – viską vertinti ir daryti Didžiojo Dievo įsakymo šviesoje“ (vysk. Eugenijus Bartulis )

Paprastai priklausomybe susergama, kai susideda kelios priežastys – paveldimumas, socialiniai, psichologiniai ir kiti veiksniai. Priklausomybės ligos yra labai rimta problema, dėl kurios kenčia ne tik sergantis žmogus, bet ir jo artimieji. Daugelis sergančiųjų vis dar nepripažįsta sau ir artimiesiems, kad turi problemų dėl priklausomybės alkoholiui, narkotikams, vaistams ar kitoms psichotropinėms medžiagoms, azartiniams žaidimams ir nesikreipia pagalbos. Todėl Caritas Lietuvoje vykdo projektus, kuriais siekiama skleisti žinią apie pagalbos galimybes priklausomiems asmenims ir jų artimiesiems bei mažinti stigmatizuojantį visuomenės požiūrį į priklausomybės ligą. Bendruomenės tapatumas yra paremtas krikščionybės mokymu, kuris yra svarbi gyvenimo bendruomenėje dalis, tačiau Caritas atviras visiems paliestiems priklausomybės ligų ir ieškantiems pagalbos. Caritas bendruomenė padėjo rasti viltį ir žengti pirmus sveikimo žingsnius daugiau nei keliems šimtams žmonių, kurie kreipėsi pagalbos. Dauguma jų sėkmingai grįžo į visuomenę, susirado darbą, sukūrė šeimas, augina vaikus.

VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS CARITAS
Bendruomenė „Aš esu”Skaitykite daugiau
Šv. Stepono g. 37, Vilnius; Tel. +370 699 68 409; el. p. kestutis.dvareckas@asesubendruomene.lt
Laikinieji namai. Skaitykite daugiau

Šv. Stepono g. 35, Vilnius; tel. +370 652 85 818; el.p. laikiniejinamai@vilnius.caritas.lt

TELŠIŲ VYSKUPIJOS CARITAS
Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos Caritas.

Katalikų bažnyčios g. 3, Šilutė; tel. +370 650 89 055; el.p. caritassilute@gmail.com

VILKAVIŠKIO VYSKUPIJOS CARITAS
Pagalbos centras „Rūpintojėlis”. Skaitykite daugiau