Pagalba turintiems priklausomybes

Pagrindinis Pagalba turintiems priklausomybes

Pagalba turintiems priklausomybes

Kiekvienas iš mūsų turi būti realia pagalba, tiems, kurie silpnesni, kuriems tos pagalbos reikia, nesmerkiant ir nekaltinant dėl padarytų klaidų „Tokia kiekvieno krikščionio priedermė – viską vertinti ir daryti Didžiojo Dievo įsakymo šviesoje“ (Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis )

Spręsti priklausomybės problemas - tai būti atsakingam už save ir savo gyvenimą

Paprastai priklausomybe susergama, kai susideda kelios priežastys – paveldimumas, socialiniai, psichologiniai ir kiti veiksniai. Priklausomybės ligos yra labai rimta problema, dėl kurios kenčia ne tik sergantis žmogus, bet ir jo artimieji. Daugelis sergančiųjų vis dar nepripažįsta sau ir artimiesiems, kad turi problemų dėl priklausomybės alkoholiui, narkotikams, vaistams ar kitoms psichotropinėms medžiagoms, azartiniams žaidimams ir nesikreipia pagalbos. Todėl Caritas Lietuvoje vykdo projektus, kuriuose siekiama skleisti žinią apie pagalbos galimybes priklausomiems asmenims ir jų artimiesiems bei mažinti stigmatizuojantį visuomenės požiūrį į priklausomybės ligą. Bendruomenės tapatumas yra paremtas krikščionybės mokymu, kuris yra svarbi gyvenimo bendruomenėje dalis, tačiau Caritas atviras visiems paliestiems priklausomybės ligų ir ieškantiems pagalbos. Caritas bendruomenė padėjo rasti viltį ir žengti pirmus sveikimo žingsnius daugiau nei keliems šimtams žmonių, kurie kreipėsi pagalbos. Dauguma jų sėkmingai grįžo į visuomenę, susirado darbą, sukūrė šeimas, augina vaikus.

Kontaktai: Šv. Stepono g. 37, Vilnius;

Tel. +370 699 68409; el. p. kestutis.dvareckas@asesubendruomene.lt

• Vilkaviškio vyskupijos Caritas, pagalbos centras „Rūpintojėlis“. Skaitykite daugiau

Kontaktai: Bažnyčios g. 42, Marijampolė

Tel. +370 655 16739; el. p. pc.rupintojelis@gmail.com