Pagalba patiriantiems benamystę

Pagrindinis Pagalba patiriantiems benamystę

Benamystę išgyvenančių asmenų dienos centrai ir laikinieji namai

„Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdienio maisto, ir kas nors iš jūsų jiems tartų: „Eikite ramybėje, sušilkite ir pasisotinkite”, o neduotų, ko reikia jų kūnui, - kokia iš to nauda?” (Jok 2, 15-17)

Benamystė dažnai įvardijama kaip kraštutinė skurdo ir socialinės atskirties forma ar reiškinys, kurį galima analizuoti žmogaus teisių, socialinės ir ekonominės nelygybės, būsto politikos, socialinės apsaugos sistemos trūkumų kontekste. Tačiau benamystės priežastys yra kur kas gilesnės. Tai ir skaudžios vaikystės istorijos, priklausomybės, kartais – psichikos ligos ar skyrybos. Taip pat kai kuriuos žmones tiesiog apgauna, kiti - neturi kur grįžti išėję iš įkalinimo įstaigų, vaikų globos namų. Norėdamas šiems žmonėms padėti, Caritas Lietuvoje įsteigė du benamystę išgyvenančiųjų dienos centrus - Kaune ir Vilniuje. Jauki atmosfera ir visada garuojanti arbata kviečia žmones kiekvieną dieną kelias valandas praleisti centre ir mėgautis šiluma. Dienos centro lankytojai turi galimybę bendrauti tarpusavyje, skaityti knygas ar apžvelgti dienos spaudą, žaisti stalo žaidimus, spręsti kryžiažodžius. Su sudėtingose situacijose atsidūrusiais žmonėmis kasdien dirba socialinės darbuotojos, kurios stengiasi žmogui padėti įveikti gyvenimo negandas ir įgauti stiprybės toliau kurti savo gyvenimą savarankiškai.

VILNIAUS ARKIVYSKUPIJOS CARITAS
Socialinės pagalbos ir integracijos centras „Betanija”Skaitykite daugiau
M. K. Paco g. 4, Vilnius; tel. +370 602 74 234; el.p. betanija@vilnius.caritas.lt
Laikinieji namai. Skaitykite daugiau

Šv. Stepono g. 35, Vilnius; tel. +370 652 85 818; el.p. laikiniejinamai@vilnius.caritas.lt

KAUNO ARKIVYSKUPIJOS CARITAS

Benamystę išgyvenančiųjų dienos centras. Skaitykite daugiau
Partizanų g. 5, Kaunas; tel. +370 676 57 724; el.p. caritas.dienoscentras@gmail.com

TELŠIŲ VYSKUPIJOS CARITAS
Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos Caritas.

Katalikų bažnyčios g. 3, Šilutė; tel. +370 650 89 055; el.p. caritassilute@gmail.com

VILKAVIŠKIO VYSKUPIJOS CARITAS
Pagalbos centras „Rūpintojėlis”. Skaitykite daugiau