Pagalba nuteistiesiems

Pagrindinis Pagalba nuteistiesiems

Nuteistųjų integracijos programa

Nes aš buvau išalkęs, ir Jūs mane pavalgydinote, buvau ištroškęs, ir mane pagirdėte, buvau keleivis, ir mane priglaudėte, buvau nuogas  mane aprengėte, ligonis  mane aplankėte, kalinys  atėjote pas mane. (Mt 25, 34-36)

Pasiruošimas pilnaverčiui gyvenimui už pataisos namų ribų

Šiandien žmogus padaręs nusikaltimą po teismo sprendimo patenka į pataisos namus – tą akimirką durys į laisvę jam užsiveria. Jis tarsi patenka į kitą – dirbtinai sukurtą – pataisos namų pasaulį, kur vyrauja savos taisyklės, nuostatos, supratimai, kur žmogus įsukamas į mūsų visuomenei labai menkai pažįstamą gyvenimą. Ten jis praleidžia bausmės laiką, o vieną dieną, kurios nuteistasis laukia su ilgesiu ir nerimu, vėl atsiveria durys į laisvę. Štai tada, daugelio supratimu, prasideda integracija. Tikriausiai nesunku suprasti, koks sudėtingas yra šis procesas ir kiek čia nežinomybės. Kasmet nuosekliai augantis kalinių skaičius mums tik patvirtina, kad ši problema yra labai opi ir sunkiai įveikiama. Caritas Lietuvoje stengiasi padėti žmonėms, kurie dar būdami įkalinimo įstaigose, dažnai neturintys net artimųjų, ieško pagalbos. Išėję iš įkalinimo įstaigų jie stengiasi kabintis į gyvenimą ir, deja, bet dažnai vėl suklumpa. Todėl esamiems kaliniams ir išėjusiems iš įkalinimo įstaigų teikiamos konsultacijos padeda sugrįžti į gyvenimą ir gyventi nenusikalstant. Nuteistiesiems konsultacijos vykdomos teikiant dvasinę pagalbą, ugdant jų tikėjimą ir pasitikėjimą Dievu.

​Kontaktai: Partizanų g. 5, Kaunas; tel. +370 603 11671; el.p. nuteistuju.programa@gmail.com

Kontaktai: Didžioji g.5, Kaunas; tel. +370 646 12248 el.p. raimonda.cizauskaite@vilnius.caritas.lt