Pagalba maistu

Pagrindinis Pagalba maistu

Sriubos valgyklos ir maisto produktai stokojantiems

Dosnus žmogus bus palaimintas, nes jis dalinasi savo duona su beturčiu.“ (Pat 22, 9)

Valgykloje apsilanko įvairūs žmonės – vieni jų patiria sunkumų gyvenant šeimose, kiti  neturi stogo virš galvos ar yra ką tik grįžę iš įkalinimo įstaigos, tretiems – neįgaliems žmonėms – maistą į namus iš valgyklos parneša giminaičiai ar kaimynai. Tačiau net trečdalis besilankančiųjų yra mažas pensijas gaunantys senjorai, kuriems sumokėjus mokesčius už butą bei nusipirkus vaistų, maistui pinigų beveik nebelieka. Vilniuje ir Kaune veikia Caritas valgyklos vargstantiesiems, kur žmonės nemokamai gauna šiltus pietus, arbatos, įvairių užkandžių. Caritas darbuotojai bei savanoriai į kiekvieną atėjusį žvelgia su pagarba ir meile - ne tik padedant patirti sotumą jausmą, bet ir bendrystę bei solidarumą.

• Kauno arkivyskupijos Caritas, Labdaros sriubos valgykla.
Kontaktai: Rita VeličkienėPartizanų g. 5, Kaunas; tel. +370 (37) 332100, +370 615 15 890.

• Kauno arkivyskupijos Caritas, Ruklos Caritas valgykla.
Kontaktai: Jolanta KiudulienėLaumės g. 4, Rukla, Jonavos r. sav.; tel. +370 656 14 213.

• Panevėžio vyskupijos Caritas, parama maisto produktais.
Kontaktai: Gedimino g. 1A, Kupiškis; Jolita Grigienė; tel. + 370 606 14 837.
Kontaktai: Rotušės 4, Biržai; Sandra Stuinienė; tel. +370 622 09 734.

• Panevėžio vyskupijos Caritas, valgyklos.
Kontaktai: Pasvalys; Irena Cucėnienė; tel. + 370 686 71 736.
Kontaktai: Utena; Nijolė Sirvydytė; tel. +370 389 58 704.

• Panevėžio vyskupijos Caritas, labdaros valgyklos.
Kontaktai: Pasvalys; Irena Cucėnienė; tel. + 370 686 71 736.
Kontaktai: Utena; Nijolė Sirvydytė; tel. +370 (389) 58 704.
  • Telšių vyskupijos Caritas, Tauragės Švč.Trejybės parapijos maitinimo punktas. Skaitykite daugiau
Kontaktai: Gintaro g. 8, Tauragė; Vitalija Šlepavičienė; tel. +370 655 22 619.
  • Telšių vyskupijos Caritas, Telšių A.Paduviečio parapijos labdaros valgykla.
Kontaktai: Džiugo g. 1, Telšiai; kleb. Vygintas Gudeliūnas; tel. +370 610 05 778.
  • Vilkaviškio vyskupijos Caritas, 2 parapijinės labdaros valgyklos: Kazlų Rūdos Švč. Jėzaus Širdies parapijoje; Vilkaviškio Švč. M. Marijos Apsilankymo parapijoje.
Kontaktai: tel. +370 655 16 739; el. p.  vvcaritas@gmail.com
  • Vilniaus arkivyskupijos Caritas, socialinės pagalbos ir integracijos centras „Betanija”. Skaitykite daugiau
Kontaktai: M. K. Paco g. 4, Vilnius; tel. +370 602 74 234; el.p. betanija@vilnius.caritas.lt