Caritas iniciatyvos

Pagrindinis Caritas iniciatyvos

Gerumas mus vienija

Gerąja tradicija tapusi Caritas iniciatyva "Gerumas mus vienija" rengiama nuo 1997 metų kasmet ir Advento laikotarpiu kviečia padėti žmonėms, kurie šiuo metu yra praradę tikėjimą ir viltį, kamuojami ligos, prispausti skurdo ar vienatvės, stokoja įvairų materialinių gėrybių.

Šios iniciatyvos esmė - susitikimas tarp tų, kuriems reikalinga pagalba ir tų, kurie gali ir nori dalintis. Susitikimo simbolis - Caritas žvakelė, kuri neša šiltą, viltingą ir rūpestingą žinią - mes galime vieni kitiems padėti.

Didžioji dalis Caritas žvakelių yra rankų darbo. Jas pagamina Vilniaus arkivyskupijos Caritas žvakelių fabrikėlyje savanoriaujantys ir laikinai įdarbinti įvairius sunkumus patiriantys mūsų globojami žmonės. Šis darbas (žvakelių gamyba) jiems yra galimybė įgyti darbinės patirties bei pamažu judėti link gyvenimo savarankiškai.
Kviečiame pasižiūrėti video kaip gimsta Caritas žvakelės:

Šviesos žemėlapis

Koronaviruso pandemija palietė visus, o ypač  gausias šeimas, vienišus bei ligotus asmenis. Šiuo sudėtingu laikotarpiu išaugo pagalbos poreikiai. Dėl šios priežasties gimė maldos ir paramos akcija „Šviesos žemėlapis“. Akcijos tikslas -  padėti įsijungti kuo daugiau žmonių į užtarimo maldą už koronaviruso pandemijos paliestuosius ir sudaryti galimybę juos paremti savo auka. Pasitikėdami Dievu, regimą užsikrėtimų ir mirčių statistiką atsveriame malda, palaikymu, viltimi ir vienybe.

Akcijos metu kviečiame kasdien jungtis į rožinio maldą ir taip simboliškai uždegti švieselę žemėlapyje adresu http://siluva.lt/sviesos-zemelapis/. Kita galimybė – prisidėti savo pinigine auka ir taip pagelbėti labiausiai pandemijos paliestiems žmonėms, kuriais rūpinasi Caritas organizacija.

Nemokama teisinė pagalba

Jau ketverius metus Lietuvos advokatūra ir Lietuvos Caritas vykdo iniciatyvą, kurios metu advokatai bei jų padėjėjai skiria savo laiką teisinių konsultacijų teikimui įvairiuose Lietuvos miestuose.  Skaitykite daugiau