Už ilgametį rūpestį vargstančiaisiais apdovanotos karitietės iš Gargždų ir Šilalės

Pagrindinis Už ilgametį rūpestį vargstančiaisiais apdovanotos karitietės iš Gargždų ir Šilalės
Artėjant Kovo 11-ąjai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, už ilgametį, nuoširdų ir atsakingą darbą pagerbtos dvi Caritas darbuotojos. Tai – Angelė Paulienė, dirbanti Šilalės Caritas, ir Danutė Žvirzdinienė, Gargždų Caritas vadovė.
 
 
26-erius metus atidavė Caritas
 
Šilalės rajono savivaldybė „Auksinės gilės“ apdovanojimą įteikė Angelei Paulienei – ilgametei karitietei, Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinei darbuotojai.
 
Rūpestinga, nuoširdi, iniciatyvi Angelė didžiąją savo gyvenimo darbo dalį – 26 metus – paskyrė socialiniam darbui. Tarnaudama Šilalės parapijos Caritas ji rūpinasi negandų ištiktais žmonėmis, kuriems padeda atgauti dvasinę ramybę, pajausti gyvenimo prasmę ir džiaugsmą. Angelė dirba su sunkiai besiverčiančiomis šeimomis, vienišais senoliais, sergančiaisiais, taip pat prisidėjo prie priklausomybę turinčių gyventojų sugrąžinimo į visavertį gyvenimą.
 
Pelnė bendruomenės pripažinimą
 
Gargždų miesto bendruomenės ypatingą „Tauriosios širdies“ pagarbos ženklą suteikia iškiliems miestelėnams, pasižymėjusiems puoselėjant savitarpio pagalbą ir atjautą, globojantiems ar kitaip remiantiems silpnesniuosius ir asmeniniu pavyzdžiu skatinantiems savanoriavimo idėjas.
 
Šis garbingas apdovanojimas „Taurioji širdis 2021“ įteiktas Gargždų Caritas vadovei Danutei Žvirzdinienei.
Dėkodama už šį apdovanojimą Danutė sakė, kad jis skirtas Caritui, kurio darbai, žmonės ir savanoriai buvo pastebėti ir įvertinti. Karitietė džiaugėsi ir savo šeima, suprantančia ir palaikiančia jos savanorystę.
Apdovanojimų ceremonijoje kolegę Danutę sveikino ir šilčiausius padėkos žodžius tarė Telšių vyskupijos Caritas vadovė Jūratė Damanskienė.
 
Telšių vyskupijos Caritas nuotr.