Ukrainiečiams išdalinta daugiau kaip 10 tūkst. prekybos centrų kortelių

Pagrindinis Ukrainiečiams išdalinta daugiau kaip 10 tūkst. prekybos centrų kortelių
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nevyriausybinėms organizacijoms – Lietuvos Caritui, Maltos ordino pagalbos tarnybai, Lietuvos Raudonajam Kryžiui, skyrė 880 tūkst. eurų valstybės lėšų nuo karo pabėgusiems ukrainiečiams reikalingoms higienos prekėms ir medikamentams.

Ukrainiečiams jau išdalinta daugiau nei 10 tūkst. prekybos centrų kortelių, su kuriomis jie gali savarankiškai išsirinkti jiems reikalingiausias priemones.

Lietuvos Caritas korteles dalina Kaune, Klaipėdoje.

„Užtikriname būtinąją pagalbą nuo karo pabėgusiems žmonėms: apgyvendiname, pasirūpiname maistu, pasiūlome darbus jiems ir ugdymo įstaigas vaikams. Siekiant užtikrinti orią ir tikslingą pagalbą, buvo nuspręsta skirti ne vienodus higienos paketus, o leisti ukrainiečiams patiems išsirinkti, kas jiems šiuo metu būtiniausia“, – sako Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ukrainiečiams jau išdalinta daugiau nei 10 tūkst. prekybos centrų kortelių, dar bus išdalinta beveik 15 tūkst. kortelių. Kortelės dalijamos visose šalies savivaldybėse. 20 eurų vertės kortelės įsigytos „Maxima“ (15 000 vnt.) ir „Iki“ (15 000 vnt.) parduotuvėse, o po 2 250 vienetų šie prekybos centrai skyrė kaip paramą – padovanojo.

Lietuvos savivaldybėse įsikūrusiems ukrainiečiams pagalbą teikia Lietuvos Carito, Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos, Maltos ordino pagalbos tarnybos, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ mobiliosios komandos. Šių komandų savanoriai pagelbsti, jei reikia būtiniausių paslaugų ar daiktų, pagalbos ieškant darbo, surandant vaikams ugdymo įstaigas.

Parengta pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.