Karitiečių įvertinimas – pasitikėjimo išraiška visam Caritui, prieš 35 m. atkurtam Lietuvoje

Pagrindinis Karitiečių įvertinimas – pasitikėjimo išraiška visam Caritui, prieš 35 m. atkurtam Lietuvoje
Vasario 16-ąją Lietuvos Prezidentas valstybinius apdovanojimus įteikė  S.Rudzinskienei, O.Virbašiūtei ir A.Lipskei. Prezidntūros nuotr.
 
Valstybės atkūrimo dieną Lietuvos Prezidentas valstybinius apdovanojimus įteikė mūsų šalies bei užsienio piliečiams, nusipelniusiems Lietuvai ir jos žmonėms. Carito bendruomenei džiaugsmas ir garbė, kad aukščiausiais valstybiniais apdovanojimais pagerbtos net trys karitietės.
 
Ilgametei Carito darbuotojai Vilniaus arkivyskupijos Carito Socialinio centro vadovei Snieguolei Rudzinskienei Prezidentas įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžių, kaip padėką už nuoširdų darbą rūpinantis pažeidžiamais asmenimis, už asmeninį atsidavimą ir atjautos pavyzdį, aktyvią savanorišką ir visuomeninę veiklą.
 
 
 
Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu ilgametė Carito savanorė, Kauno arkivyskupijos Carito administratorė Ona Virbašiūtė apdovanota už veiklos koordinavimą, struktūros kūrimą bei ilgametę pagalbą pažeidžiamiausiems žmonėms užtikrinant jų orumą.
 
 
Klaipėdos Marijos Takos Karalienės parapijos Carito koordinatorei Aurelijai Lipskei Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis įteiktas ne tik už aktyvią ir jautrią pagalbą vargstantiems, vyresnio amžiaus žmonėms, jaunimui, nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, bet ir už pastangas stiprinti bei auginti socialiai atsakingą bendruomenę.
 
 
Prezidentas: te jūsų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir liudija šviesos pergalę prieš tamsą
 
„Noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. (...) Tegul Jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!“, – linkėjo šalies vadovas.
 
Pasak Lietuvos Carito generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, garbingi valstybiniai apdovanojimai – ne tik Snieguolės, Onutės, Aurelijos kasdienės, kantrios ir ištikimos pagalbos labiausiai vargstantiems įvertinimas, bet ir pasitikėjimo išraiška visai organizacijai, šiemet Caritui minint 35 metų atkūrimo sukaktį Lietuvoje.
 
„Kasdien esame šalia tūkstančių Lietuvos žmonių. Kasdien dalijamės ir kviečiame dalintis su stokojančiais. Karitiečių apdovanojimas – didelė garbė bei įpareigojimas ir toliau tęsti Carito misiją –  teikti pagalbą vargstantiems ir būti jų balsu“, – pabrėžė D. Bukeikaitė, dėkodama Snieguolei, Onutei, Aurelijai ir daugiau nei 4 tūkst. Carito savanorių visoje Lietuvoje bei kiekvienam Carito darbuotojui.
 
Apdovanotas karitietes sveikino Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė, Prezidento patarėja Irena Segalovičienė ir vienos iš karitiečių sesuo Jūratė. Asmeninio albumo nuotr.
 
„Valstybiniai apdovanojimai rodo, kad nuolatinis nuoširdus visų mūsų darbas ir pastangos – matomos, vertinamos ir itin reikalingos. Tuo pačiu tai įvertinimas ir visiems Carito rėmėjams, draugams, bičiuliams, o taip pat mūsų pagalbą gaunantiems žmonėms – nes žmogui reikia žmogaus. Dievas niekada nepavargsta būti už mus. Nepavarkime ir mes vieni kitais rūpintis“, – kvietė D. Bukeikaitė.
 
Daugiau apie apdovanotas karitietes skaitykite paspaudę šią nuorodą.
 
Vasario 16-osios proga paskelbtu dekretu Prezidento apdovanotų 89 Lietuvos Respublikai nusipelniusių žmonių sąrašą rasite paspaudę šią nuorodą
 
 
Lietuvos Caritas