Su parama į Ukrainą keliaus ir pusė tūkstančio Vilties laiškų

Pagrindinis Su parama į Ukrainą keliaus ir pusė tūkstančio Vilties laiškų
Kartu su birželio 6–8 dienomis Lietuvos Carito surinkta parama į Ukrainą iškeliaus ir 500 Vilties laiškų. Juose – maldos žodžius su meilės, palaikymo, vilties ir Dievo palaimos linkėjimais ukrainiečiams siunčia šeimos iš Kauno ir Vilniaus.
 
 
Mintis rašyti Vilties laiškus Ukrainos žmonėms kilo Krikščioniškų gyvenimo bendruomenės narei Eglei Markūnienei, Kauno klinikų neonatologijos klinikos gydytojai. Motinos dieną prisidėti prie šios akcijos ji pakvietė šv.Pranciškaus Ksavero bažnyčios – Jėzuitų, bažnyčios bendruomenę. Prie kauniečių prisijungė ir  šv, Jonų jėzuitų bažnyčios bendruomenė Vilniuje.
 
„Sumanymas gimė todėl, jog  žmogus – ne vien duona gyvas. Reikia vilties, kuri maitina mus, kai, atrodo, nematyti jokios vilties. Reikia rašyti vilties laiškus! Žinoma, į Ukrainą būtinai reikia siųsti materialinę paramą, tačiau šalia to turime suteikti ir pastiprinimą širdžiai. Minėtų bažnyčių bendruomenes kvietėme melstis ir rašyti palinkėjimus karo baisumus kenčiantiems žmonėms. Džiaugiamės, kad mūsų bendruomenių nariai su meile ir užsidegimu įsitraukė į Vilties laiškų rašymą“, – sakė gyd. E. Markūnienė.
 
Vilties laiškus ukrainietiškai rašė senjorai, šeimos, klasės, vaikai piešė abiejų šalių vėliavėles, balandžius ir širdeles.
 
„Naudojomės interneto vertėjo pagalba. Jaunimas rašė ir angliškai, buvo ir tokių, kurie rašė lietuviškai ir ant atviruko klijavo google vertėjo išverstą ir tuomet atspausdintą tekstą. Kelis sekmadienius, visą gegužės mėnesį, vilties laiškus žmonės nešė atgal į bažnyčią“, – pasakojo E. Markūnienė.
 
Ant Ukrainos vėliavos spalvos atviruko – LSMU Kauno klinikų Vilties Motinos skulptūros atvaizdas. Ši skulptūra specialiai buvo sukurta Kauno klinikų Neonotalogijos klinikos šeimos kambariui.
 
„Skulptūrą simbolizuoja Motiną, kuri su Viltimi glaudžia kūdikį prie savęs. Viltis  mamoms ypatingai reikalinga, kai gimsta neišnešioti, sergantys vaikučiai. Tai buvo mūsų klinikos mamų paguodos kampas“, – sakė gydytoja.
 
Dabar ši skulptūra yra LSMU Kauno klinikų Šv. Luko koplyčioje.