Startuoja tradicinė Caritas akcija ,,Gerumas mus vienija"

Pagrindinis Startuoja tradicinė Caritas akcija ,,Gerumas mus vienija"
   Pirmąjį advento sekmadienį prasidėjo kasmetinė Caritas paramos akcija ,,Gerumas mus vienija”. Jau 21 metus ši akcija kviečia Lietuvos žmones atjausti labiausiai vargstančius ir prisidėti prie jų vargo mažinimo. Nuo gruodžio 2 dienos visi tikintieji ir geros valios žmonės yra kviečiami už auką įsigyti Caritas žvakelę savo miestų parapijose, bažnyčiose ar Caritas centruose.
 
   Akcijos žvakelės daliai Lietuvos gyventojų jau tapo tradicija. Uždegant ją esame kviečiami prisiminti ne tik Lietuvoje ar užsienyje esančius artimuosius, draugus, kaimynus, bet ir labiausiai kamuojamus vargo – benamystę išgyvenančius, daugiavaikes šeimas, vienišus senolius. Už žvakelę skiriama auka leidžia Caritas savanoriams padėti šiems bei kitiems pagalbos reikalingiems žmonėms. Vienas tokių pavyzdžių – iš Kelmės rajono. Šių metų pradžioje ten gyvenančią šeimą ištiko nelaimė – namuose kilo gaisras. Sudegė šeimos drabužiai, baldai, aprūko sienos, visiškai sudegė namo stogas. Šeimos finansinė padėtis buvo itin sudėtinga ir iki gaisro, o nelaimė žmones ypatingai prislėgė. Pirmasis pagalbos ranką ištiesė vyskupijos Caritas – skyrė lėšų, kurios buvo surinktos būtent 2017 m. paramos akcijos ,,Gerumas mus vienija” metu. Vėliau prie pagalbos šeimai prisijungė ir rajono savivaldybė, parėmė privatūs rėmėjai. Artėjant žiemai šeima jau turi stogą virš galvos ir yra be galo dėkingi visiems, kurių gerumas ir atjauta padėjo išeiti iš itin sunkios situacijos. Ir tai tik vienas pavyzdys – iš surenkamų lėšų Caritas savanorių globojamos vargstančios šeimos, vaikų dienos centrų lankytojai, vieniši seneliai ištisus metus pagal poreikį gauna maisto paketus bei kitokią itin reikalingą pagalbą. Taip pat labdaros valgyklose yra rengiamos Kūčių vakarienės benamystę ir vienišumą išgyvenantiems.
 
   Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė ragina būti vieningiems ir atsigręžti į tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos: ,,Adventiniu laikotarpiu kvieskime visus žmones savo aplinkoje pastebėti tuos, kurie kenčia nuo materialinių ir dvasinių nepriteklių. Dalinkimės savo gerumu ir šiluma, perženkime savo asmeniškumo bei uždarumo ribas ir ženkime bent mažą žingsnelį link kito kančios, vienatvės. Už auką įsigydami Caritas žvakelę prisidedate prie pagalbos teikimo konkretiems vargo ištiktiems žmonėms” – teigia D. Bukeikaitė.
 
   Paramos akcija ,,Gerumas mus vienija” Caritas organizacijos rengiama kasmet nuo 1997 metų. Šiemet ji vyks nuo gruodžio 2 iki 24 dienos. Žvakelių galima įsigyti parapijose, bažnyčiose ar Caritas centruose. 
  Gruodžio 10-16 d. žvakelių taip pat bus galima įsigyti prekybos centruose ,,Maxima”. Žvakelių platinimo laiką ,,Maxima" prekybos centruose rasite čia: ,,Gerumas mus vienija" prekybos centruose ,,Maxima".
 
Taip pat, dėl Caritas žvakelių įsigijimo galite kreiptis į Lietuvos Caritas administraciją: Nr. 867466049 (Justina)
 
Daugiau apie paramos akciją gerumas mus vienija kviečiame skaityti leidinio ,,Artuma" straipsnyje: http://caritas.lt/index.php?id=new&new=512