Spalio 18 d. minėjome Europos kovos su prekyba žmonėmis dieną

Pagrindinis Spalio 18 d. minėjome Europos kovos su prekyba žmonėmis dieną
     Spalio 18 d. minėjome Europos kovos su prekyba žmonėmis dieną. Šia proga, drauge su Šv. Mortos iniciatyvine grupe, organizavome renginius ,,Prekyba žmonėmis. Atpažink, reaguok, padėk", kurie vyko septyniuose šalies miestuose.
 
    Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Šilutėje, Panevėžyje, Anykščiuose bei Alytuje vykę renginiai sukvietė vietos bendruomenes pasikalbėti apie prekybos žmonėmis ir šiuolaikinės vergovės reiškinį. Policijos atstovai pristatė naujausią ir aktualiausią informaciją apie prekybą žmonėmis mastą kiekvienoje apskrityje ir mieste, papasakojo, kaip atpažinti galimą auką, verbavimo procesus. Ši informacija buvo itin naudinga, padėjo suprasti reiškinio paplitimą, kasdienio policijos darbo praktikas reaguojant į susidariusias situacijas. 
 
Renginio akimirka. Kaunas                      
 
     Bažnyčios atstovai - Šv. Mortos iniciatyvinės grupės nariai, renginiuose dalinosi informacija apie Šv. Mortos grupės veiklą, planus, bendradarbiavimo galimybes. Akcentuotas popiežiaus Pranciškaus indėlis kuriant tarptautinę Šv. Mortos grupę bei mūsų šalies įsitraukimas į tarptautinius procesus. Susirinkusieji buvo supažindinami su bažnyčios vaidmeniu kovoje su prekybos žmonėmis reiškiniu, išsikeltais tikslais bei uždaviniais. Kiekvienas žmogus galėjo sužinoti ką jam daryti, kaip prisidėti kovojant su šiuo reiškiniu.
 
Renginio akimirka. Šilutė                       
 
       Norinčius sužinoti daugiau, kviečiame pasiklausyti Marijos Radijo laidos, kurioje ses. Dalia Verbylė, kuri yra RENATE (Vienuolių tinklas Europoje prieš prekybą žmonėmis ir išnaudojimą) Tarybos narė dalijasi savo įžvalgomis apie Bažnyčios požiūrį ir veiklą prekyba žmonėmis klausimu.
 
 
 
2018 10 22