Šiandien švenčiame 3-jų metų bendradarbiavimo su „Lidl“ gimtadienį!

Pagrindinis Šiandien švenčiame 3-jų metų bendradarbiavimo su „Lidl“ gimtadienį!
Šiandien „Lidl“ socialiniam projektui, skirtam užtikrinti saugią aplinką vaikams, sukanka TREJI METAI! Per trejus metus „Lidl“ kartu su aukotojais skyrė Caritas, Gelbėkit vaikus ir Maltos ordino pagalbos tarnybos vaikų dienos centrams daugiau kaip 175 tūkst. eurų. Vaikų dienos centrams skirtos lėšos trejus metus padėjo užtikrinti vaikams saugią aplinką centre: kokybišką maitinimą, naudingus užsiėmimus, reikalingų psichologinių paslaugų finansavimą ir kitą reikalingą pagalbą, kurios poreikį turėjo vaikų dienos centrai organizuodami dienos užimtumą vaikams.
 
„Džiaugiamės, kad prieš trejus metus startavusi iniciatyva ir toliau sėkmingai gyvuoja, o vaikų dienos centrams itin reikalingos lėšos pavirsta į realiai nuveiktus darbus, gerinančius vaikų dienos centrų kasdienybę net pandemijos metu. Šis projektas lėmė, kad socialiai atsakingu galime tapti kiekvienas iš mūsų – tereikia ištiesti pagalbos ranką ir vienu mygtuko paspaudimu paaukoti už tarą gaunamą užstatą. Mes, savo ruožtu, tęsime šią gražią iniciatyvą ir toliau bei tikimės, kad šiuo sudėtingu, tačiau vis dėlto šventiniu, laikotarpiu prisidės vis daugiau gyventojų“, – apie jau tris metus trunkantį ir nesibaigiantį projektą dalinasi „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.
 
Šiandien ypatingai didžiuojamės bendradarbiaudami su mūsų socialiniu partneriu „Lidl“. Per šiuos trejus metus iš tiesų supratome, kokia malonė yra turėti šalia atsakingą verslą ir jo paramą siekiant suteikti vaikams prasmingą laiką vaikų dienos centruose. Caritas struktūroje turime daugiau nei 30-imt vaikų dienos centrų ir visi jie susiduria su skirtingais iššūkiais - vieni turėjo kritinės būklės patalpas, kuriose užimtumą organizuoti vaikams buvo sudėtinga, kiti - patyrė sunkumus dėl vaikų maitininimo užtikrinimo, trūko lėšų prasmingų išvykų organizavimui ir kitais finansiniais trukdžiais, ribojančiais vaikų dienos centrų kokybišką užimtumą vaikams. Šiems sunkumams spręsti „Lidl“ Caritas vaikų dienos centrams nuo 2017 m. iki 2020 m. skyrė daugiau nei 55 tūkst.
 
Džiaugiamės, kad „Lidl“ skirta parama prisidėjo prie vaikų dienos centro remonto darbų. Mums dienos centro atsinaujinimas reiškė labai daug, nes patalpos buvo iš ties kritinės būklės - susidūrėme su sunkiomis kanalizacijos nuotekų problemomis, taip pat pačios patalpos atrodė nepritaikytos vaikų užimtumui. Žinome, kad vaikai ateina iš sunkumus patiriančių šeimų, dažnai namuose neturėdami reikalingų gyvenimo sąlygų ir tuomet gaila, kad vaikų dienos centre jie taip pat mato kritines sąlygas, įvairius nepatogumus, kurių tarsi čia jau neturėtų būti. Norėjome, kad vaikai galėtų ateiti į tvarkingą ir jaukią aplinką, kurioje galėtų prasmingai leisti savo laisvalaikį. Džiaugiamės, kad „Lidl“ prisidėjo finansine parama prie mūsų atsinaujinimo ir dabar vaikai ateina į iš ties jaukius antrus namus", - dalinasi Vilniaus arkivyskupijos Caritas karitatyvinių programų vadovė Ieva Kuzmaitė apie „Lidl“ suteiktą reikalingą pagalbą Visų Šventųjų paramos centrui, organizuojančiam vaikams dienos užimtumą.
 
Šie metai ypatingai buvo sunkūs vaikų dienos centrams dėl visą pasaulį užplūdūsusio koronaviruso infekcijos, todėl 2020 m. pavasarį vaikų dienos centrams teko persikelti į nuotolinį darbą su vaikais ir toliau teikti pagalbą vaikams ir šeimoms nuotoliniu būdu. Dauguma Caritas struktūroje esančių vaikų dienos centrų kasmet pavasarį bei rudenį dalyvauja „Maisto bankas“ akcijoje ir jos metu surenka nemenką kiekį maisto produktų, kurie turi didelę vertę organizuojant maitininimą vaikams. Šį pavasarį „Maisto bankas“ akcija dėl koronaviruso buvo atšaukta, todėl dauguma vaikų dienos centrų neteko galimybės surinkti žmonių dovanojamus maisto produktus ir pavasario pabaigoje, karantinui pasibaigus, susidūrė su sunkumais organizuojant vaikų maitinimą. Džiaugiamės, kad mūsų partneris „Lidl“, suprasdamas COVID'19 keliamus iššūkius vaikų dienos centrams, reagavo į situaciją ir karantino metu, tiek pavasarį, tiek šį rudenį, žmonių suaukotus pinigus skiriant tarą - PATRIGUBINO!
 
„Mes esame ypatingai dėkingi, nes „Lidl“ padėjo mums labai sunkiu laikotarpiu. Paprastai pavasarį vykdavo „Maisto bankas“ organizuojama akcija, kuomet gaudavome įvairių produktų sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Šiemet ši akcija dėl karantino neįvyko, todėl mums liko tik minimali valstybės parama vaikams maitinti: vienam vaikui vienai dienai - apie 0,22 Eur. „Lidl“ skirtos lėšos tapo tikru išsigelbėjimu, galėjome įsigyti reikalingų maisto prekių ir užtikrinti kokybišką centro globotinių maitinimą. Turėdami produktų ir siekdami lavinti vaikų įgūdžius, juos įtraukiame į maisto gaminimo procesą. Vaikai patys noriai imasi iniciatyvos, ieško receptų ir džiaugiasi galėdami užsiimti tokia kūrybiška veikla, - dalinasi Druskininkų Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos Caritas vaikų dienos centro „Džiugučiai" vadovė Edita Remeikienė.
 
Galime pasidžiaugti, kad „Lidl“ dėka, galime ne tik užtikrinti bazinius vaikų poreikius (būti saugioje aplinkoje, pavalgyti), bet ir suteikti vaikams daugybę teigiamų emocijų mažinant jų socialinę atskirtį savo bendraamžių tarpe. „Lidl“ lėšos buvo naudojamos organizuojant prasmingus ir įdomius užsiėmimus, lankant nematytas vietoves, kurių savaime vaikai neturėtų galimybės aplankyti. Vaikų dienos centre visi vaikai lygūs, čia ugdoma tolerancija ir supratimas vienas kitam, nepaisant socialinės padėties. 
 
Turbūt didžiausia vertė, kurią pajuto mūsų dienos centrai vaikai, yra šiemet „Lidl“ paramos surengtos ekskursijos po įvairius Lietuvos kampelius. Jie ypatingai laukia centro rengiamų išvykų, nes mokyklose organizuojamos ekskursijos yra mokamos ir dalis vaikų negali jose dalyvauti dėl sunkesnės šeimos finansinės padėties. Džiaugiamės, kad padedant „Lidl“ mažinama šių vaikų socialinė atskirtis, plečiamas jų akiratis, žinių ir patirties bagažas, - su dėkingumu kalba Ignalinos Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijos Caritas vaikų dienos centro „Eldoradas vadovė Vaida Kaladinskienė.
 
Vaikų dienos centrai vaikams turi didžiulę reikšmę. Jie čia atranda tinkamus pavyzdžius, suranda tikrų draugų, išgyvenančių panašius sunkumus, randa petį, į kurį gali atsiremti, kuria savo ateities planus ir vizijas, svajoja ir atranda kitokį - savimi pasitikintį save. „Tikime, kad draugystė su „Lidl“ tęsis ir visi kartu stiprinsime jau veikiančius vaikų dienos centrus, svarstysime galimybes kurti naujus bei bendromis pastangomis sieksime, kad kuo daugiau vaikų turėtų galimybę juos lankyti. Vaikų dienos centrų vardu nuoširdžiai dėkojame visiems – tegul rūpinimasis vieni kitais tampa kasdiene mūsų pastanga, - Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Nuoširdžiai DĖKOJAME „Lidl“ už nuolatinį rūpestį vaikų dienos centrais ir SVEIKINAME JUS SU TREČIUOJU GERUMO DARBŲ GIMTADIENIU!