Savanorystė vakcinacijos metu

Pagrindinis Savanorystė vakcinacijos metu

Lietuvos Caritas kviečia tapti savanoriu ir padėti savo miestui masinės vakcinacijos metu, kad kuo greičiau įgytumėme kolektyvinį imunitetą ir socialinės distancijos, kurių vis dar turime laikytis, išnyktų - tik tuomet vėl galėsime drąsiai apkabinti savo artimą.

Visoje Lietuvoje vykstanti masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso reikalauja susitelkimo, todėl kiekvienas galintis padėti yra laukiamas.

Jeigu Tu esi:
- nuo 16 iki 65 m.;
- be gretutinių ligų;
- gali būti (ne)persirgę COVID-19;
- gali būti (ne)paskiepytas nuo Covid-19 vakcina;
- asmenys nuo 65 m. gali tapti savanoriais, jeigu yra persirgę Covid-19 virusu arba paskiepyti.

Prašome skirti – bent 4 valandos per dieną/1-2 kartus per savaitę ir įsipareigoti bent 1 mėnesį prasmingai savanorystei.

Savanoriams bus suteikti įvadiniai mokymai prieš savanorišką veiklą, taip pat mokymai savanoriškos veiklos vietoje. Lietuvos Caritas savanorių veiklos koordinatorius nuolat palaikys kontaktą su savanoriais bei palydės savanoriškos veiklos metu.

Pildykite savanorystės anketą čia:

Šiuo metu Jūsų pagalbos labai reikia:

VILNIUJE Litexpo rūmuose kiekvieną pirmadienį nuo 8.30 val. iki 13:30 val. ir/ar nuo 13:30 val. iki 19:00 val.
JONAVOS vakcinacijos centre darbo dienomis ir šeštadieniais nuo 8:00 val. iki 12:00/13:00 val.
ANYKŠČIŲ vakcinacijos centre darbo dienomis nuo 8:00 val. iki 12:00 val. ir/ar nuo 12:00 val. iki 16:00 val.
KAUNE Ledo rūmuose darbo dienomis, pamainose nuo 8:00 val. iki 12:00 val. ir/ar 12:00 val. iki 16:00 val., nuo 16:00 val. iki 20:00 val. Šeštadieniais pamainose nuo 8:00 val. iki 12:00 val. ir/ar 12:00 val. iki 16:00 val.
LSMU Kauno ligoninėje darbo dienomis ir savaitgaliais.
MAŽEIKIŲ ligoninėje darbo dienomis ir savaitgaliais pamainose nuo 8:00 val. iki 13:00 val. ir/arba 13:00 val. iki 17:00 val.
MAŽEIKIŲ poliklinikoje darbo dienomis (pagal poreikį).
TELŠIŲ vakcinacijos centre šeštadieniais nuo 8:00 val. iki 14:00 val.
KRETINGOS ligoninėje darbo dienomis ir savaitgaliais (pagal poreikį).

Jeigu kyla daugiau klausimų, maloniai kviečiame kreiptis į savanorių veiklos koordinatorę Vaidą el. paštu lietuvoscaritas@gmail.com arba tel. +370 67441393.

„Savanoriauju dažniausiai rytinėje pamainoje, ateinantys žmonės malonūs ir mieli. Vietoje dirbančios savanorių koordinatorės tikrai labai geros, nesunku suprasti sistemą, viskas jau patį pirmą kartą buvo paaiškinta labai gerai. Smagu dirbti pagelbstint užpildyti anketas, kadangi taip galima pabendrauti su daug žmonių. Žmonės džiaugiasi savanoriais, jiems dėkoja ir tai tikrai labai maloni patirtis. Kiti savanoriai taip pat labai malonūs, gera susipažinti ir turint laisvą minutę pabendrauti.“ - Savanorė Ona