Savanoriai tiesia pagalbos ranką socialinės globos įstaigoms

Pagrindinis Savanoriai tiesia pagalbos ranką socialinės globos įstaigoms
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kviečia suvienyti jėgas ir kartu įveikti pandemijos iššūkius – pagelbėti koronaviruso židiniais tapusioms socialinės globos įstaigoms, pasirūpinti vienišais senoliais, žmonėmis su negalia.
 
Dėl sparčiai didėjančio sergamumo koronavirusu ir saviizoliacijos nemažai globos įstaigų susiduria su darbuotojų trūkumu. Reikalingą pagalbą socialinės globos įstaigoms teiks Maltiečių, Lietuvos Carito ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai. Jiems talkins savivaldybių ekstremalių situacijų centrai. 
 
„Šalies socialinės globos įstaigose nepaprastai trūksta darbo rankų, todėl kviečiu visus, kurie nori padėti, tapti savanoriais ir šiuo sudėtingu laikotarpiu pagelbėti globos įstaigoms. Suremkime pečius ir pasirūpinkime ten gyvenančiais senjorais ir neįgaliaisiais – apsaugokime pačius pažeidžiamiausius bendruomenės narius“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.
 
Socialinėms globos įstaigoms reikalinga bet kokia Jūsų pagalba –  pasirūpinti globotinių maitinimu, sutvarkyti skalbinius, išvalyti patalpas ar atlikti kitus buities darbus. Tai būtų didelė pagalba globos įstaigoms, kai medikai, jų padėjėjai, slaugytojai negali dirbti, nes yra saviizoliacijoje. 
 
Jei galite skirti bent 8 valandas per savaitę, junkitės! Tapti savanoriu paprasta – tereikia užpildyti registracijos anketą. Su jumis susisieks Maltiečiai, Lietuvos Carito ar Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai – jie pakonsultuos, apmokys ir nukreips ten, kur Jūsų pagalbos reikia labiausiai. Savanoriais gali tapti nuo 18 iki 50 metų amžiaus asmenys, neturintys gretutinių ligų, gali būti persirgę virusu COVID-19.
 
Kiekvienam savanoriui bus parūpintos reikiamos apsaugos priemonės, o pagalba teikiama laikantis visų būtinų saugumo reikalavimų.
 
Šalies socialinės globos įstaigose gruodžio 18 d. duomenimis, serga virš 1700 globotinių ir beveik  700 darbuotojų, dalis jų – saviizoliacijoje. Šiuo metu 19 globos įstaigų (iš daugiau nei 200 Lietuvoje) situacija kritinė – masiškai serga darbuotojai ir gyventojai.