Renginys „(NE)ŽINAU, kas yra prekyba žmonėmis"

Pagrindinis Renginys „(NE)ŽINAU, kas yra prekyba žmonėmis"
 
NUORODA DALYVAUTI RENGINYJE:
 
NUORODA Šv. Mišių transliacijai:
 
Prekyba žmonėmis vyksta. Tai yra didžiausias šiuolaikinės modernios visuomenės skaudulys. 
Ką mes žinome apie šį reiškinį? Ko nežinome? Kaip galime prisidėti, kad nukentėjusių, išnaudotų, apgautų žmonių būtų mažiau? Ar mes turime prisidėti? Mūsų vaikai, draugai, pažįstami ir nepažįstami žmonės, sesės, broliai, kaimynai gali būti įtraukti ir yra įtraukiami šiandien į modernios vergovės, kitaip tariant prekybos žmonėmis-išnaudojimo voratinklius.
 
2015 m. Popiežius Pranciškus vasario 8 d. paskelbė kaip Pasaulinę maldos ir apmąstymo apie prekybą žmonėmis dieną. Popiežius šiuolaikinės vergovės reiškiniui skiria didelį dėmesį, pabrėždamas būtinybę, viena vertus, pripažinti, kad vergovė egzistuoja naujais pavidalais ir yra įtraukusi milijonus asmenų, iš kitos pusės, nelikti abejingiems ir neveikliems. Su popiežiaus paraginimu 2014 m. įsteigta tarptautinė Šv. Mortos grupė, vienijanti Bažnyčios ir teisėsaugos iniciatyvas kovai prieš prekybą žmonėmis visame pasaulyje.
 
2022 m. VASARIO 8 d. renginyje "(NE)ŽINAU, KAD YRA PREKYBA ŽMONĖMIS" sužinosime kaip sekasi Bažnyčios bendruomenei darbuotis šiame lauke, apie inovatyvias edukacines prevencines priemones bei jų aktualumą mums papasakos policijos pareigūnas, teatro vadovė-režisierė. Vidaus reikalų ministerijos atstovė apžvelgs prekybos žmonėmis situaciją mūsų šalyje. Savo patirtimi dalinsis atstovai išnevyriausybinio sektoriaus, teikiant pagalbą nukentėjusiems nuo prekybos žmonėmis. Sužinosime, kodėl yra svarbu kalbėtis apie šį reiškinį ir įgyvendinti įvairias prevencines veiklas ir kiek aktyviai turėtų mokyklos organizuoti pamokas šia tema.   

Po renginio – nuo 18 val. kviečiame dalyvauti Šv. Mišiose, kuriose bus meldžiamasi nukentėjusių, visų mūsų, besidarbuojančių, norinčių prisidėti ir padėti, intencijomis.
 
Renginys skirtas VISIEMS. Kviečiame dalyvauti!
Registracijos nėra, renginio nuorodą rasite viršuje.
 
 
Iškilus klausimams ar techniniams nesklandumams, skambinkite Vaidai 867441393.