Prasideda akcija „Gerumas mus vienija“: daugiau naujų galimybių dalintis su vargstančiais

Pagrindinis Prasideda akcija „Gerumas mus vienija“: daugiau naujų galimybių dalintis su vargstančiais
 
Esant sudėtingai situacijai šalyje bei stebint išaugusius pagalbos reikalingų žmonių skaičius Carito kasmetinė pagalbos vieni kitiems iniciatyva „Gerumas mus vienija“ šiemet startavo dviem savaitėmis anksčiau. Iniciatyvos organizatoriai tikisi, kad nepaisant įtemptos padėties mūsų šalyje – žmonės norės dalintis ir aukos pagalbai vargstantiems, o tą šiemet bus galima padaryti keliais būdais. Nuo gruodžio mėnesio prie žvakelių iniciatyvos šiemet prisijungia ir mūsų partneris – didžiausias prekybos tinklas „Maxima“, taip pat visą gruodį bus galima paaukoti ir uždegti virtualią žvakutę virtualiame akcijos „Gerumas mus vienija“ žemėlapyje.
 
Šalies bažnyčiose šį sekmadienį, minint Pasaulinę vargstančiųjų dieną, buvo pašventintos akcijai skirtos žvakelės – daugiau nei 60 tūkst. vnt. Žvakelės bus dovanojamos už auką, o surinktos lėšos panaudojamos vargstantiems ir susiduriantiems su gyvenimo sunkumais, kuriuos globoja Carito organizacija visoje Lietuvoje.
 
Daugiau kaip du dešimtmečius Carito akcija „Gerumas mus vienija“ yra gera galimybė asmeniškai ir bendruomeniškai įsitraukti ir dalintis su vargstančiais savo dėmesiu, savanorystei skirtu laiku ir konkrečia auka, kuri vėliau virsta konkrečia pagalba – trūkstamas maistas namuose ar vargstančiųjų valgyklose, vaistai, kelionių pas gydytojus išlaidos, priemonės ir prekės vaikams, reikalingi daiktai šeimų buityje, pagalba po gaisro ir kita.
 
„Lietuvoje dėl pandemijos susidarė ypač sudėtinga situacija. Vis dar plintančio viruso grėsmė mūsų tarpe, nežinia, kasdien besikeičianti situacija, didėjantys pagalbos reikalingų žmonių skaičiai, socialinio artumo stoka mus lydi visus metus. Tačiau artėjant metų pabaigai norisi žmones sutelkti ir pakviesti uždegti ar pastiprinti viltį, paskleisti šviesą ir šilumą vieni kitų širdyse. Tamsa yra bejėgė prieš šviesą, o Caritas žvakelė yra simbolinis „įrankis“ įnešti kuo daugiau šviesos vieni kitų gyvenimuose“, – sakė Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė.
 
Advento žvakelės daliai Lietuvos gyventojų jau tapo tradicija. Uždegę šią žvakelę ant savo šventinio stalo, padovanoję ją savo artimiesiems, draugams ar bendradarbiams, kaimynams žmonės atneša šviesą ne tik į savo ar artimųjų namus, bet ir prisideda prie pagalbos sunkius gyvenimo išbandymus patiriantiems žmonėms. Visos šiųmetės akcijos žvakelės „Gerumas mus vienija“ yra rankų darbo.  Jos su dideliu atsakingumu ir rūpesčiu gaminamos Vilniaus arkivyskupijos Caritas žvakių dirbtuvėse. Čia už žvakeles suaukotas lėšas yra sukurtos ir išlaikomos kelios darbo vietos žmonėms, siekiantiems sustiprinti savo įgūdžius bei grįžti į darbo rinką.
 
Nuo gruodžio 1 dienos startuos virtualus žvakelių žemėlapis, neturintis sienų, apribojimų ir griežtų reikalavimų dėl atstumų išlaikymo, ir atsiras galimybė aukoti bei gauti dovanų žvakelių prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse, kur jas dalins Carito savanoriai, visoje Lietuvoje. Tikimasi, kad virtualiame akcijos „Gerumas mus vienija“ žemėlapyje žvakeles nuo gruodžio 1-osios iki 31 dienos degs ir užsienyje gyvenantys tautiečiai, ir Lietuvos gyventojai.  
 
 
Praėjusiais metais vykusios iniciatyvos metu visoje Lietuvoje buvo paaukota 57 tūkst. Eur ir padovanota apie 55 tūkst. žvakelių. Surinktos aukos padėjo aprūpinti vargstančias šeimas su vaikais įvairiomis prekėmis, priemonėmis, taip pat prisidėjo prie Caritas vaikų dienos centrų veiklos įgyvendinimo, pagelbėjo organizuojant senelių aplankymą ir pagalbą jiems namuose bei prisidėjo prie kitų vargstančiųjų poreikių visoje Lietuvoje.
 
„Tegul šių metų akcijos žvakučių liepsna suteikia jaukumo mūsų namams, stiprina vienybę su vargstančiais ir teikia viltį, kurios taip esame reikalingi šiuo sudėtingu laiku“,  – kviečia Carito atstovai.    
 
Paaukoti pagalbai vargstantiems bei gauti dovanų Caritas žvakelę galima:
- visose šalies bažnyčiose, parapijose bei Caritas centruose (lapkričio 15–gruodžio 24 d.);
- uždegant žvakelę virtualiame Caritas žvakučių žemėlapyje (gruodžio 1–gruodžio 31 d.).
- prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse (gruodžio 1–gruodžio 24 d.);
 
 
***
LRT reportažą apie akciją „Gerumas mus vienija“ galite pažiūrėti paspaudę šią nuorodą: