Birželio 6–8 d. Lietuvos Caritas šalies miestuose renka paramą Ukrainos žmonėms

Pagrindinis Birželio 6–8 d. Lietuvos Caritas šalies miestuose renka paramą Ukrainos žmonėms
Birželio 6–8 dienomis Lietuvos Caritas organizacija kartu su septynių vyskupijų Caritas centrais skelbia trečiąją humanitarinės pagalbos Ukrainos žmonėms rinkimo akciją. Jos tikslas – surinkti reikalingų daiktų, kurie padėtų kenčiantiems nuo karo Ukrainoje. Šįkart renkami daiktai ir priemonės bus skirti Odesos, Poltavos, Mykolajevo, Kyjivo miestų gyventojams.

Parama bus renkama Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kaišiadoryse, taip pat daugelyje kitų rajonų centrų.

Būtiniausių daiktų, kurių reikia žmonėms Ukrainoje, sąrašas:

Elektronikos prietaisai: .

žibintuvėliai (maži ir dideli, veikiantys, su baterijomis), nauji: išorinė baterija, skirtingos baterijos, elektriniai virduliai, lygintuvai.

Medžiaginiai daiktai (tik nauji): kojinės: vyriškos, moteriškos, vaikiškos.

Higiena (viskas nauja): šampūnai suaugusiems ir vaikams, dantų pasta suaugusiems ir vaikams, dantų šepetėliai suaugusiems ir vaikams, skutimosi priemonės (peiliukai ir mašinėlės), vaikiškos sauskelnės, sauskelnės suaugusiems, moterų higieniniai paketai, muilas/dušo želė, drėgnos servetėlės ​​vaikams ir paprastos, įvairios skalbimo priemonės, indų plovimo, valymo priemonės, bintas/tvarsčiai/pleistrai.

Maisto produktai: sausi produktai (įvairių rūšių kruopos), dribsniai, makaronai, greito paruošimo produktai, konservai mėsos ir žuvies, vaikų maistas (nuo mažiuko), cukrus, saldumynai, riešutai, džiovinti vaisiai, kava, arbata, saldumynai (šokolado plytelės, energetiniai batonėliai, saldainiai), aliejus.

Ne pagal sąrašą atnešti daiktai nebus priimami.

Daiktų rinkimo iniciatyva truks TIK TRIS DIENAS – birželio 6–8-ają.

Parama bus renkama tik nurodytose vietose ir tik konkrečiomis valandomis:

Vilnius: PC Panorama, (II a.), Saltoniškių g. 9, Vilnius, 12–20 val.
Kaunas: PC Molas, K. Baršausko g. 66A, 12–20 val.
Klaipėda: Smiltelės g. 27, 12–18 val.
Kaišiadorys: Brazio g. 6A, 12–18 val.
Šiauliai: Gegužių g. 57, 12–19 val.
Panevėžys: Upytės g. 3, 12–18 val.
Marijampolė: Bažnyčios g. 42, 12–18 val.

Ačiū, kad aukojate, prisidedate, dalinatės. Visa jūsų dovanota parama pasieks Ukrainos Caritus, kurie kreipėsi į Lietuvos Caritą prašydami pagalbos karo apimtoje šalyje likusiems žmonėms.

Kontaktai pasiteiravimui:
Aušra Malinauskienė