Pagrindinis Parama Ukrainai daiktais surinkta – pinigų rinkimas tęsiasi: Carito tikslas surinkti 100 tūkst. eurų apgriautų namų remontui

Širdingai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie 6-osios Carito paramos rinkimo Ukrainai kampanijos! Daiktų ir produktų rinkimas baigėsi, tačiau piniginę paramą, kuri pasitarnaus apgriautų Ukrainos žmonių namų remontui, rinksime iki 100 tūkst. eurų.

Pinigai bus panaudoti vienišų žmonių ir šeimų namų patvarkymui prieš žiemą.

Pagal konkrečius poreikius už paaukotas lėšas žmonėms Ukrainoje bus perkama ir vežama įvairių statybinių medžiagų, langų, durų ir kitų namų remontui reikalingų priemonių. Jei šeimos likusios be maitintojų ar žmonės nepajėgūs patys pasiremontuoti per karą nukentėjusių namų, Caritas sumokės ir už darbą.

Kaip sakė LIetuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, į kvietimą dalyvauti 6-ojoe Carito paramos Ukrainai kampanijoje atsiliepė tiek šeimos, aukoję mokyklinių prekių ir higienos reikmenų, tiek pavieniai asmenys, draugai, kolegos, senjorai, nešę sauskelnių, ploviklių, ilgo galiojimo maisto produktų. Kas tik aliejaus butelį, o kas – kelis vežimėlius daiktų ir produktų. Kaip ne vienas kartojo, – ten, kur karas, žmonėms labiau reikia.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems ir kiekvienam, kad ir už kuklią paramą. Tai rodo, kad esame neabejingi reikalingiems mūsų palaikymo, solidarumo, maldos. To reikėjo karo pradžioje, reikia dabar, reikės iki pergalės“, – sakė Lietuvos Carito vadovė.

Džiugu, kad į kvietimą prisidėti prie paramos atsiliepė ir įmonės bei organizacijos: valstybinės mokesčių inspekcijos skyriai, prekybos tinklo Maxima darbuotojai, Prokuratūra Panevėžyje, kiti aukotojų kolektyvai. Štai paskutinę kampanijos dieną Kaišiadorių vyskupijos Caritas sulaukė savo kaimynų, darbuotojų iš Vytauto Didžiojo Kredito Unijos su kuprinėmis Ukrainos vaikams, pilnomis mokyklinių prekių.

Ypatingai dėkojame mūsų partneriams prekybos centrui BIG Vilnius, Pramogų ir prekybos centrui Kauno Akropolis, nes šiose vietose gausiausiai žmonės aukojo visos akcijos metu“, – nuoširdžiai dėkodama už visų prisidėjimą sakė D. Bukeikaitė.

Įmonės ar organizacijos, nespėjusios, bet norinčios ir galinčios paramai skirti didesnius kiekius daiktų ar priemonių Ukrainai, dar gali susisiekti su Lietuvos Caritu el. paštu caritas@caritas.lt, nes siuntos ruošimas į Ukrainą dar tik prasideda.

Tris dienas 30-tyje Lietuvos miestų ir miestelių rinkti higienos, buities priemonės, mokykliniai reikmenys vaikams, negendantys ilgo galiojimo maisto produktai keliavo į pakavimo vietas Vilniuje ir Kaune, kur buvo rūšiuojami vežimui į Ukrainą.

Lėšos apgriautų namų atstatymui renkamos į specialią Lietuvos Carito sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos Caritas
Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB
Sąskaita: LT257300010115125026
Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms
Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22.

Įmonės, galinčios skirti paramą daiktais ar prekėmis, kviečiamos susisiekti el. paštu caritas@caritas.lt

Lietuvos Carito informacija