Parama rytų Ukrainos vaikams. Prisidėk!

Pagrindinis Parama rytų Ukrainos vaikams. Prisidėk!
Prisidėti prie labiausiai stokojančių Rytų Ukrainos vaikų kasdienybės galima pervedant pinigų į specialią projekto sąskaitą:
Gavėjas – Lietuvos Caritas
A.s. LT02 7300 0101 3718 2270
Bankas „Swedbank“.
 
Specialiai šiai paramos akcijai kovo 1 d. orkestras rengia nemokamą koncertą Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, jo ir kitų Kotynos bažnyčioje vykstančių koncertų metu klausytojai aukoti kviečiami į Caritas aukų dėžutę.
 
Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras vyks gastrolių į Rytų Ukrainą – Severodonecko vaikų namus ir Novodružesko mokyklą. Karo nuniokotų zonų žmonėms muzikantai ne tik dovanos muzikos, bet ir nuveš Lietuvos žmonių paramą vaikams, kurios jiems labai trūksta.
 
Suvienijęs jėgas su organizacija Lietuvos Caritas orkestras kovo 8 dieną prasidėsiančiomis gastrolėmis pratęs 2017 m. kilusią iniciatyvą bent kiek palengvinti karo nualintų Ukrainos vaikų kasdienybę.
Ši paramos akcija yra tęstinis Šv. Kristoforo orkestro ir Carito bendradarbiavimo projektas, kuomet pernai rinkome lėšas Vilniaus arkivyskupijoje esantiems vaikų dienos centrams, o dabar jungiamės padėti karo nualintose zonose gyvenantiems Ukrainos vaikams. Kartu mes galime padaryti daugiau, – sako Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 

 
Trejus metus Lietuvoje gyvenanti ukrainietė Ella neabejoja, kad Lietuvos žmonių pagalba pafrontės vaikams – labai vertinga.
 
„Valstybė stengiasi patenkinti bazinius prioritetus. Tarkim, sugriovė namą, tai lėšos bus skiriamos stogo remontui. O tokios, atrodytų, bendražmogiškos sritys, kaip pagalba vaikams, lieka antrame plane. Pavyzdžiui, kai iš Donetsko vežė vaikus, kuomet įvyko susišaudymas, tai daugelis jų nustojo kalbėti. Ir tie vaikai patiria daug psichologinių bei finansinių sunkumų. Karo traumuoti vaikai tikrai džiaugsis kiekviena smulkmena – ryšlkiaspalvis pieštukas, spalvinimo albumas ar daili kepuraitė“, – sakė prieglobstį Lietuvoje gavusi moteris.