Palaikykite šeimas, kurios prarado namus per žemės drebėjimą Kroatijoje

Pagrindinis Palaikykite šeimas, kurios prarado namus per žemės drebėjimą Kroatijoje
Cropix nuotr
„Caritas Internationalis“ pradėjo kampaniją, kuria siekiama padėti Kroatijos Caritas užtikrinti saugias ir orias gyvenimo sąlygas žmonėms, kurie po žemės drebėjimo liko be namų.
 
“Po stipriausio žemės drebėjimo, žemė vis dar drebėjo kasdien ir žmonės gyvena nuolatinėje baimėje ir strese. Didelė teritorija, apie 2000 kvadratinių kilometrų, buvo paveikta.” - sako Suzana Borko, Kroatijos Caritas direktoriaus pavaduotoja.
 
„Du šimtai Caritas savanorių, po įvykusio žemės drebėjimo, nukentėjusiems pristatė maisto ir higienos reikmenų. Dabar koncentruojamės į ilgalaikių sprendimų kūrimą, siekiame padėti žmonėms atstatyti savo namus ir bendruomenes “.
 
Caritas per aštuonis mėnesius padės dviem šimtam namų ūkių. Teiks surenkamų konteinerių apgyvendinimą ir finansinę bei techninę pagalbą, kad žmonės galėtų remontuoti savo namus.
 
ANTSA nuotr,.
 
„Daugelis nukentėjusių kaimo vietovėse nori likti šalia savo pasėlių ir gyvulių, todėl jie miega tvartuose, savo automobiliuose ir namų griuvėsiuose. Kroatijos Caritas padės jiems atstatyti savo namus, kad šie galėtų gyventi saugiomis ir oriomis sąlygomis “, - sako ji.
 
Gruodžio 29 d. 6,4 balų žemės drebėjimas kilo maždaug už 30 mylių į pietus nuo Zagrebo, tarp Petrinjos, Sisako ir Glinos miestų. Tai buvo antrasis žemės drebėjimas per dvi dienas ir stipriausias šioje srityje per 140 metų.
 
Caritas atsakas bus sutelktas į pagalbą kaimo vietovėse gyvenantiems žmonėms, kurie rizikuoja būti nepastebėti dėl savo geografinės padėties.
 
Suzana Borko teigia, kad kaimuose tarp Petrinjos ir Glinos buvo apgadinta apie 90 procentų namų. Vienas iš iššūkių yra tai, kad po kiekvieno žemės drebėjimo reikia iš naujo įvertinti pastatų būklę.
 
Caritas Hrvatska nuotr.
Nepaisant iššūkių, ji mato vilties ženklus ir sako: „Šiuo iššūkių metu mūsų šalyje įvyko stebuklingas humanitarinis atsakas, kai daugelis žmonių siuntė maistą, drabužius ir statybinius daiktus į žemės drebėjimo paliestas teritorijas. Padorios pastogės ir namų atstatymas yra pagrindinis mūsų rūpestis ir mes būsime su šiomis bendruomenėmis, kol tai pasieksime “.