Odesa - kasdienybė karo akivaizdoje

Pagrindinis Odesa - kasdienybė karo akivaizdoje
Jau metai ir trečias mėnuo, kai Ukrainos žmonės išgyvena karą - dalis jų pasitraukė iš savo šalies ieškodami prieglobsčio, kiti liko gyventi karo kasdienybėje. Lietuvos Caritas, geros valios žmonių dėka, teikia pagalbą pabėgėliams mūsų šalyje ir civiliams likusiems Ukrainoje.
 
Dešimt Ukrainos miestų pasiekė pagalba iš Lietuvos, padedant vietiniam Caritui ir kitiems partneriams. Vienas iš tokių miestų yra Odesa. Šio miesto karitiečiai sako - “Esame nuoširdžiai dėkingi visiems, kurie siunčia humanitarinius rinkinius į Ukrainą, kaip tai daro mūsų kolegos iš Lietuvos Carito. Mūsų savanoriai surūšiavo daug pagalbos, kad toliau formuotų rinkinius ir perduotų juos evakuotiems žmonėms. Ačiu už jūsų pagalbą!! “.
Odesa vis dar atakuojama Rusijos sprogstamųjų raketų. Pagalba šio miesto gyventojams buvo ir vis dar yra reikalinga. Maža ukrainiečių gyvenimo karo kasdienybėje dalis - Tatjanos istorija:
Tatjana su šeima evakuota į pietus iš Chersono. Odesoje šeima nuomojasi butą ir tam išleidžia visą finansinę socialinę paramą. Tai didelė šeima - tėvai, mokyklinio amžiaus vaikai ir neįgali Tatjanos mama. Moteris negali susirasti darbo, nes turi rūpintis savo mama, kuri serga psichikos liga ir jai reikalinga nuolatinė priežiūra bei medikamentai. Finansinės paramos užtenka tik būtiniausiems išgyvenimo poreikiams, o mamos priežiūrai reikiamų priemonių stokojama.
 
Šeima planuoja ir toliau gyventi Odesoje, nes, kaip jie sako “iš Chersono nieko neliko…”.
Gal galėtų atrodyti visai įprasta gyvenimo situacija, jei tai nevyktų karo apimtoje šalyje, kur žmogaus galimybės apribotos nuolatinės įtampos, chaoso ir nesaugumo.
 
Paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą:
Gavėjas: Lietuvos Caritas
Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB
Sąskaita: LT257300010115125026
Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms
Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22
 
🇺🇦 Kartu iki pergalės! Разом до перемоги!