(NE)ŽINAU kas yra prekyba žmonėmis: prevencinis renginys

Pagrindinis (NE)ŽINAU kas yra prekyba žmonėmis: prevencinis renginys

Prekyba žmonėmis vyksta. Tai yra didžiausias šiuolaikinės modernios visuomenės skaudulys. Mūsų vaikai, draugai, pažįstami ir nepažįstami žmonės, sesės, broliai, kaimynai gali būti įtraukti ir yra įtraukiami šiandien į modernios vergovės, kitaip tariant prekybos žmonėmis-išnaudojimo voratinklius.Ką mes žinome apie šį reiškinį? Ko nežinome? Kaip galime prisidėti, kad nukentėjusių, išnaudotų, apgautų žmonių būtų mažiau? Ar mes turime prisidėti?

2015 m. Popiežius Pranciškus vasario 8 d. paskelbė kaip Pasaulinę maldos ir apmąstymo apie prekybą žmonėmis dieną. Popiežius šiuolaikinės vergovės reiškiniui skiria didelį dėmesį, pabrėždamas būtinybę, viena vertus, pripažinti, kad vergovė egzistuoja naujais pavidalais ir yra įtraukusi milijonus asmenų, iš kitos pusės, nelikti abejingiems ir neveikliems. Su popiežiaus paraginimu 2014 m. įsteigta tarptautinė šv. Mortos grupė, vienijanti Bažnyčios ir teisėsaugos iniciatyvas kovai prieš prekybą žmonėmis visame pasaulyje.

2021 m. VASARIO 8 d. prevenciniame renginyje sužinosime kaip sekasi Bažnyčios bendruomenei darbuotis šiame lauke, apie inovatyvias prevencijos priemones bei jos svarbą mums papasakos policijos pareigūnas. Vidaus reikalų ministerijos atstovė apžvelgs prekybos žmonėmis situaciją mūsų šalyje. Išgirsime realias nukentėjusių žmonių istorijas ir kaip sekasi organizuoti pagalbą jiems. Sužinosime, kodėl yra svarbu kalbėtis apie šį reiškinį ir įgyvendinti įvairias prevencines veiklas bei kodėl mokyklos turėtų aktyviau organizuoti pamokas šia tema.

Po renginio – nuo 18 val. kviesime dalyvauti Šv. Mišiose, kuriose bus meldžiamasi nukentėjusių, visų mūsų, besidarbuojančių, norinčių prisidėti ir padėti, intencijomis.

Renginys skirtas VISIEMS. Kviečiame dalyvauti!
Registracijos nėra, renginio nuorodą rasite apačioje.

RENGINIO PROGRAMA:

VASARIO 8-OJI
PASAULINĖ MALDOS IR APMĄSTYMO APIE PREKYBĄ ŽMONĖMIS DIENA
(NE)ŽINAU KAS YRA PREKYBA ŽMONĖMIS

Prevencinis renginys
2021 m. vasario 8 d.
Transliacija internetu nuo 14.30 val.
Dienotvarkė:

14:30 – 14:45      Renginio pradžia. Sveikinimo žodis
                            Arkivyskupas Gintaras Grušas, Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas
                            Agnė Bilotaitė, LR Vidaus reikalų ministrė
14:45 – 15:05      Bažnyčios vaidmuo kovojant su prekyba žmonėmis: iššūkiai ir galimybės
                            Kunigas Algirdas Toliatas, Lietuvos policijos kapelionas
15:05 – 15:25     Kovos su prekyba žmonėmis situacija Lietuvoje. Prekybos žmonėmis nuotolinių                                        mokymų kurso platformos pristatymas
                            Sonata Mickutė, LR Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos grupės vyresnioji                                patarėja
15:25 – 15:45     COVID-19 įtaka prekybai žmonėmis: tendencijos, pagalba nukentėjusiems ir                                               prevencinė veikla
                           Angelė Lazauskienė, Vilniaus arkivyskupijos Caritas programos „Pagalbos patyrusiems                                     smurtą ir prekybos žmonėmis aukoms“ vadovė
15:45 – 16:00      Pertrauka
16:00 – 16:25      Inovatyvi prevencinė veikla prieš prekybą žmonėmis Lietuvoje ir užsienyje