Naujoji Panevėžio vyskupijos Carito vadovė: „Noriu augti bendrystėje“

Pagrindinis Naujoji Panevėžio vyskupijos Carito vadovė: „Noriu augti bendrystėje“
Nuo birželio 1 dienos Panevėžio vyskupijos Caritui pradeda vadovauti Roberta Daubaraitė-Randė, pakeitusi daugiau kaip du dešimtmečius šiose pareigose dirbusią Gražiną Kacevičienę.
 
Atvedė patirties kelias
 
Į Panevėžio vyskupijos Caritą R. Daubaraitė-Randė atėjo padrąsinta kolegų bei Panevėžio vyskupo J. E. Lino Vodopjanovo.
 
„Pandemijos bei šiandieninės situacijos aplinkybės nepaliko nuošalyje nuo rūpesčio ir atliepimo tų poreikių, kurie yra svarbūs mūsų miesto žmonėms. Padėjome panevėžiečiams jų namuose, tiekėme reikalingas priemones ir maistą, rūpinomės pagalbos organizavimu bei jos telkimu. Ši veikla – artimui yra ir Carito veikla. Gal iš tiesų toks kelias – patirties kelias, mane atvedė į Caritą“, ­– sakė naujoji Panevėžio vyskupijos Carito vadovė.
 
Nesu buvusi „batuose“
 
Panevėžietė neslepia, kad Carito kasdienybės dar labai gerai nepažįsta, tačiau dirbant kitose srityse, jai teko nemažai bendradarbiauti su šia organizacija.
 
„Įspūdis buvo, kad tai – labai rimtas darbas, tačiau tikrai nesu buvusi šios organizacijos „batuose“, todėl pradžioje noriu bent kiek nueiti ir pasižiūrėti, kur organizacijos potencialas, kokios stiprybės ir erdvės tobulėjimui“, – kalbėjo R. Daubaraitė-Randė. 
 
Žmonės brangiausias įrankis
 
Kadangi, darbuojantis kitame projekte, jai teko suderinti 17 skirtingų veiklų bei bendram tikslui apjungti apie 25 kolegas, pašnekovei pagelbėjo tai, kad, siekiant ir sudėtingiausių tikslų, įmanoma veikti lengvai, paprastai, nuoširdžiai.
 
„Suprantu, kad veikti padeda bendruomenė, žmonės, ir tai yra pats brangiausias įrankis. Esu dėkinga visai Carito bendruomenei, dovanojančiai save. Labai noriu susitikti, klausytis, ir mokytis. Ir augti bendrystėje, kuri keičia bei daro pokytį. O mums visiems linkiu išgyventi džiugią kasdienybę!“, – sakė R. Daubaraitė-Randė. 
 
Biografija trumpai
 
2002 metais Hamburgo taikomųjų mokslų universitete Panevėžio Carito vadovė baigė socialinio darbo ir socialinės pedagogikos studijas ir iškart pradėjo dirbti socialinėje srityje.
 
Pirmosios darbinės patirtys buvo neformalaus jaunimo ugdymo, jaunimo sielovados lauke. Taip pat ji yra dirbusi Jaunimo programų koordinatore VšĮ Jaunimo integracijų centre, nuo 2006 metų buvo Panevėžio vyskupijos jaunimo centro vadove, nuo 2013 metų – Lietuvos jaunimo pastoracijos centro vadove.
 
Nuo 2018 rugsėjo iki dabar koordinuoja Panevėžio miesto savivaldybės projektą „Panevėžio miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Be to, dirba Šv. Juozapo globos namuose, kurie yra šio projekto vienintelis partneris. Šv. Juozapo globos namuose teikiama kompleksinė pagalba Panevėžio miesto žmonėms, padedama įvairiuose klausimuose, susijusiuose su  tėvyste, konsultuojama individualiai bei grupėse, kviečiama į dailės, šokio, muzikos terapijas. Šios paslaugos šeimai teikiamos konfidencialiai ir nemokamai.