Lietuvos Caritui – religijų ir įsitikinimų įvairovės apdovanojimas

Pagrindinis Lietuvos Caritui – religijų ir įsitikinimų įvairovės apdovanojimas

Balandžio 26 d. iškilmingoje ceremonijoje Valdovų rūmuose išdalyti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Religijų ir įsitikinimų įvairovės apdovanojimą gavo Lietuvos Caritas, įvertintas už įvairialypę pagalbą pabėgėliams ir migrantams nepaisant jų išpažįstamos religijos.

„Džiugina, kad pastaraisiais metais dėmesys pabėgėlių temai skamba vis garsiau ir yra matomas. Lietuvos Caritas teikia pagalbą nepaisydamas rasės, lyties, religijos ir kitų skirtumų. Dėkoju visiems mūsų darbuotojams ir savanoriams, nes šis apdovanojimas – mūsų visų nuopelnas. Ačiū kitoms nevyriausybinėms organizacijoms, su kuriomis dirbame kartu, taip pat valstybės institucijoms, nes apsivienijus bendradarbiavimas perėjo į kitokį lygį, teikiant ir organizuojant pagalbą pabėgėliams. Žmogui reikia žmogaus, todėl Carito vardu kviečiu į kiekvieną sutiktą žmogų žiūrėti kaip į savo artimą“, – atsiimdama apdovanojimą sakė Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos Caritas gen. sekretorė.

Kartu su Lietuvos Caritas buvo pastebėta ir Vilniaus arkivyskupijos Užsieniečių intergracijos programa, kuri jau daugiau nei 20 metų dirba padėdami prieglobsčio ieškantiems ir jį gavusiems žmonėms Lietuvoje. Vilniečiai tikisi, kad šis apdovanojimas bus paskatinimas ne tik stengtis toliau, o ir mums visiems priimti vienas kitą su atviresne širdimi.

Svarbiausiais žmogaus teisių apdovanojimai Lietuvoje teikiami už nuopelnus lyčių lygybės ir lygiateisiškumo, tautų dialogo, amžiaus, negalios, religijų ir įsitikinimų, metų proveržio bei pagarbos žmogui srityse.

Dėl pandemijos pernai renginys nevyko, todėl šiemet asmenys, organizacijos ir iniciatyvos pagerbti už praėjusių dvejų metų nuopelnus.

Laureatams atiteko menininkės Ievos Paltanavičiūtės sukurtos statulėlės bei generalinio rėmėjo „Swedbank“ įsteigti piniginiai prizai.