Lietuvos Caritas Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų paramą

Pagrindinis Lietuvos Caritas Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų paramą
Lietuvos Caritas Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų piniginę paramą, paaukotą tikinčiųjų ir geros valios žmonių, o daiktinę organizuos pagal vizito Kyjive metu išsakytus pagalbos vietos gyventojams poreikius.

Kaip skelbė Lietuvos Caritas, Lietuvos vyskupų konferencijos delegato užsienio sielovadai arkivyskupo Liongino Virbalo iniciatyva Carito vadovai ir atstovai iš Vilniaus, Kauno ir Panevėžio vyskupijų Kyjive lankėsi liepos 3-8 dienomis.

„Esame labai dėkingi Lietuvos žmonėms, kad nepavargsta remti Ukrainos, pagal išgales dalijasi tuo, ką turi“, – sako Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė. Lietuvos vyskupų kvietimu pirmą gavėnios sekmadienį bažnyčiose tikintieji Ukrainai paaukojo 262 719 eurų. Įmonės, pavieniai asmenys, bendruomenės, mokyklos ir kiti geradariai per „Caritą“ Ukrainai pervedė dar 37 012 eurų.

Parama artėja prie 2 mln. eurų

Pasak D. Bukeikaitės, nuo karo pradžios per Lietuvos Caritą surinkta daugiau nei milijonas eurų (1 129 731 Eur), į skirtingus Ukrainos regionus išgabenta 20 vilkikų reikalingiausių daiktų ir maisto.
Per vietinį „Caritą“ Ukrainoje ir kitus partnerius Lietuvos žmonių paaukota parama pasiekė Severodonecką, Lvivą, Mostyską, Odesą, Kyjivą, Poltavą, Mykolajevą, Volynę, Dniprą, Donecką“, – vardijo Lietuvos „Carito“ vadovė, pridurdama, kad iš Lietuvos į Ukrainą gabentos paramos krovinių vertė – apie 650 tūkst. eurų.

Per Carito Lietuvoje tinklą karo pabėgėliams iš Ukrainos pagalba teikiama 33 mūsų šalies savivaldybėse.

„Lietuvos Caritas Ukrainai padeda nuo pat 2014 metų, tačiau iki šiol su kolegomis bendraudavome nuotoliu arba sutikdavome juos kurioje nors Europos šalyje. Buvo labai svarbu gyvai sutikti mūsų bendradarbius jų šalyje, pamatyti jų akis, išgirsti asmenines istorijas, ką jie išgyvena ir kaip jaučiasi jau beveik pusantrų metų tęsiantis karui, kaip sudėtingiausiomis sąlygomis ieško ir randa vis naujų būdų pasiekti labiausiai reikalingus pagalbos. Tiesioginis ryšys svarbus ne tik pagalbos organizatoriams Ukrainoje, bet ir mūsų Carito žmonėms, kurie, atsiliepdami į nuolat besikeičiančius poreikius, telkia reikalingą paramą Lietuvoje dėl Ukrainos žmonių“, – sako D. Bukeikaitė.

Jei pavargome – pailsėkime ir vėl padėkime

Pasak Lietuvos Carito vadovės, kad ir kiek kartų buvome raginami nesustoti remti Ukrainos – to vis negana. Karas tęsiasi daugiau nei metus, jaučiame nuovargį, netgi šiokį tokį emocinį atsitraukimą, tačiau žmonės Ukrainoje neleidžia sau pavargti, deda milžiniškas pastangas dėl savo valstybės ir žmonių.

„Lietuvos Caritas Ukrainai padeda nuo pat 2014 metų, tačiau iki šiol su kolegomis bendraudavome nuotoliu arba sutikdavome juos kurioje nors Europos šalyje. Buvo labai svarbu gyvai sutikti mūsų bendradarbius jų šalyje, pamatyti jų akis, išgirsti asmenines istorijas, ką jie išgyvena ir kaip jaučiasi jau beveik pusantrų metų tęsiantis karui, kaip sudėtingiausiomis sąlygomis ieško ir randa vis naujų būdų pasiekti labiausiai reikalingus pagalbos. Tiesioginis ryšys svarbus ne tik pagalbos organizatoriams Ukrainoje, bet ir mūsų „Carito“ žmonėms, kurie atsiliepdami į nuolat besikeičiančius poreikius telkia reikalingą paramą Lietuvoje dėl Ukrainos žmonių“, – komentuoja D. Bukeikaitė.

Pasak Lietuvos „Carito“ vadovės, kad ir kiek kartų buvome raginami nesustoti remti Ukrainos – to vis negana. Karas tęsiasi daugiau nei metus, jaučiame nuovargį, netgi šiokį tokį emocinį atsitraukimą, tačiau žmonės Ukrainoje neleidžia sau pavargti, deda milžiniškas pastangas dėl savo valstybės ir žmonių. „Jei pavargome – pailsėkime ir vėl padėkime, kuo galime. Jiems mūsų reikia. Dalinkimės, kiek galime, kvieskime tai daryti kitus, būkime šalia iki Ukrainos pergalės ir taikos žmonių kasdienybėje“, – kviečia Lietuvos Carito vadovė.

Paaukoti Ukrainos „Caritui“ galite pervesdami lėšų į specialią Lietuvos Carito sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos Caritas
Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB