Padėkime Ukrainos žmonėms!

Pagrindinis Padėkime Ukrainos žmonėms!
Vasario 24-osios rytą buvo atverstas naujas skausmingas istorijos puslapis – prieš Ukrainą pradėta karinė operacija. Šiuo šaliai sunkiu metu Lietuvos Caritas yra kartu su savo kolegomis, Ukraina Caritas ir visais Ukrainos žmonėmis!
 
Lietuvos Caritas kartu su Europos ir pasaulio šalių Caritas organizacijomis tiesia pagalbos ranką nuo karo kenčiančiai Ukrainos tautai. Šiuo metu renkamas ir derinamas paramos poreikis: pinigais, daiktais, maisto produktais, likusiems Ukrainoje ir tiems, kurie prieglobsčio ieškos Lietuvoje.
 
„Glaudžiai bendradarbiaujame su kolegomis iš Ukrainos Caritas. Iš kolegų gavome daug nerimą keliančios informacijos apie sudėtingą padėtį, kurioje atsidūrė ukrainiečiai ir jų šeimos nariai, nukentėję nuo karinių veiksmų, priversti tapti pabėgėliais savo šalyje ir ieškoti prieglobsčio svetur. Reikšdamas savo solidarumą su kenčiančiaisiais ir atsiliepdamas į pagalbos prašymus Lietuvos Caritas praneša, kad greitu metu  informuosime kaip, kada ir kokiomis priemonėmis visi galėsime padėti Ukrainos žmonėms“, – sakė Lietuvos Caritas gen. sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Kviečiame visus su krikščioniška meile artimui ir visa širdimi prisidėti prie pagalbos teikimo šiuo metu pavojingoje karo zonoje atsidūrusiems ukrainiečiams.
 
Mūsų rankos ir širdys – Ukrainai!
 
Lietuvos Caritas, Lietuvos Raudonasis Kryžius, „Maltiečiai“, „Maisto bankas“ ir Gelbėkite vaikus“ renka lėšas nuo karo Ukrainoje bėgantiems žmonėms. Jūsų aukos bus skiriamos humanitarinei pagalbai, pirmai psichosocialinei pagalbai ir pirmajai pagalbai teikti.
Čia: aukok.lt 
arba trumpuoju numeriu 1485 auka – 5 Eur
 
Jeigu norite padėti į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams – turite laisvą namą, butą ar kambarį, pildykite anketą ir suteikite laikinus namus nuo karo siaubo bėgantiems ukrainiečiams.
Čia: stipruskartu.lt
 
Jeigu norite prisidėti prie Caritas savanorių komandos – teikti tiesioginę ir netiesioginę pagalbą ukrainiečiams: registruojant žmones, rūšiuojant ir dalinant humanitarinius paketus, organizuojant užimtumo veiklas.
Čia: REGISTRACIJA
 
Jeigu norite skirti lėšų Ukrainoje nuo karo nukentėjusiems žmonėms, galite aukoti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą – visos gautos lėšos bus skirtos Ukrainos Caritui.
 
Čia:
Lietuvos Caritas, jur. asm. kodas 192066334
LT027300010137182270
AB bankas Swedbank
 
Visais klausimais galite kreiptis į „Lietuvos Caritas“ komunikacijos koordinatorę Aušrą Malinauskienę, tel. +370 674 66 049