„Lietuvos Caritas“ skelbia ketvirtąją paramos Ukrainos žmonėms akciją

Pagrindinis „Lietuvos Caritas“ skelbia ketvirtąją paramos Ukrainos žmonėms akciją
 
Minint Ukrainos nepriklausomybės dieną „Lietuvos Caritas“ skelbia ketvirtąją paramos akciją, skirtą paremti Ukrainos žmonėms. Šį kartą akcijos tikslas – surinkti reikalingas lėšas, už kurias būtų perkami konkretūs daiktai ir priemonės žmonėms, jau šešis mėnesius kenčiantiems nuo karo Ukrainoje.
 
Paramą galima pervesti į Lietuvos Caritas sąskaitą – LT257300010115125026, paskirtyje nurodant Parama Ukrainos žmonėms.
 
Šios akcijos metu surinkta parama bus skirta iš okupuotos Luhansko teritorijos pabėgusiems ir šiuo metu Dnipre besiglaudžiantiems ukrainiečiams. Akcija organizuojama bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos garbės konsulu Ukrainos Luhansko srityje Robertu Gabulu.
 
„Už savo laisvę ir nepriklausomybę jau šešis mėnesius kovojantiems ukrainiečiams mūsų pagalba vis dar išlieka itin reikalinga. Susiduriama su milžiniškais bėgančių asmenų iš okupuotų teritorijų poreikiais, apgyvendinimo iššūkiais sąlyginai saugesnėse teritorijose. Šiandien turime prašymą padėti Dnipre besiglaudžiantiems ukrainiečiams, todėl kviečiame visus žmones, kurie turi galimybes, paaukoti“, – kalbėjo „Lietuvos Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Jos teigimu, paramos rinkimas, vėliau jos nuvežimas į Dniprą organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos garbės konsulu Luhansko srityje Robertu Gabulu.
 
 „Įvairiuose Ukrainos miestuose šiuo metu kuriami humanitariniai centrai, skirti padėti pasitraukusiems Luhansko srities gyventojams, vienas didžiausių tokių centrų – Dnipre. Luhansko apskrities administracijos iniciatyva, čia taip pat atidaryta medicinos įstaiga, skirta aptarnauti Dnipro naujakurius iš Luhansko apskrities. Įkuriant žmonių apgyvendinimo vietas, taip pat įstaigas, teiksiančios psichologinę bei socialinę pagalbą suaugusiems ir vaikams, trūksta elementarių, kasdieniam gyvenimui reikalingų daiktų ir priemonių. Taip pat trūksta priemonių vaikų nuotoliniam mokymuisi“, – apie iššūkius ir paramos poreikius pasakojo Robertas Gabulas.
 
Iki šios dienos, iš okupuotos Luhansko teritorijos (įskaitant ir Severodonecką), pasitraukė apie 350 tūkst. gyventojų, iš jų apie 70 tūkst. yra vaikai. Tai yra viena didžiausių nukentėjusių bendruomenių šalyje, nemaža dalis jų, pasitraukė į artimiausią saugų didelį miestą Dniprą, Donecko srityje. Nemaža dalis pasitraukusių žmonių tai išgyvena jau antrą kartą. Ketvirtoji paramos akcija Ukrainos žmonėms vyks tol, kol pavyks surinkti reikalingą paramos sumą, t.y. 50 tūkst. eur. Už paaukotas lėšas bus perkami įvairūs reikalingi daiktai ir priemonės humanitariniams centrams Dnipre – buitinė technika, apgyvendinimui reikalingos įvairios prekės, asmeninės higienos priemonių rinkiniai, sauskelnės vaikams ir suaugusiems, nuotoliniam mokymuisi reikalingos priemonės ir t.t.
 
Įmonės, galinčios skirti paramą daiktais ar prekėmis, kviečiamos susisiekti el. paštu caritas@caritas.lt
 
Daugiau informacijos:
Deimantė Bukeikaitė
Lietuvos Caritas vadovė
Tel. +37064521506