Lietuvos advokatai dovanos gyventojams nemokamas teisines konsultacijas

Pagrindinis Lietuvos advokatai dovanos gyventojams nemokamas teisines konsultacijas
   Lapkričio 29 d. startuos jau trečius metus rengiama bendra Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas iniciatyva padėti nepasiturintiems žmonėms bei artėjančių švenčių proga padovanoti jiems nemokamą teisinę pagalbą (Pro bono).
   Dalyvauti pagalbos kitam iniciatyvoje ir paskirti dalį savo laiko teikiant nemokamas teisines konsultacijas į sunkias gyvenimiškas situacijas patekusiems žmonėms šiemet apsisprendė daugiau nei 200 Lietuvos advokatų ir advokatų padėjėjų. Nemokamas konsultacijas jie teiks lapkričio 29 – gruodžio 6 dienomis Caritas patalpose arba konkrečiose advokatų kontorose įvairiuose šalies miestuose.
 
  „Ankstesnių metų patirtis parodė, jog gyventojai itin vertina galimybę pasikonsultuoti su Lietuvos advokatais. Kasmet vis daugiau žmonių pasinaudoja proga gauti nemokamas teisines konsultacijas, o tuo pačiu ir atsakymus į jiems rūpimus šeimos, darbo, nekilnojamojo turto, paveldėjimo, teistumo ir kitus klausimus. Atsižvelgdami į šiuo metu rūpestį visuomenei keliančius klausimus, šiemet itin kviečiame atvykti konsultuotis žmones, kurie susidūrė su neigiamomis galimo smurto prieš vaikus pasekmėmis. Esame įsipareigoję visuomenei, todėl ir toliau stiprinsime savanoriškai neatlygintinai teikiamų profesionalių teisinių paslaugų (Pro bono) tradiciją Lietuvoje“, – sako Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.
 
   Šiemet advokatai teisiniais klausimais nemokamai konsultuos ir Caritas darbuotojus bei savanorius, kurie kasdien bendrauja su įvairių problemų kamuojamais žmonėmis ir sprendžia įvairius, dažnai su teise susijusius klausimus. Vienas iš tokių klausimų – galimo smurto prieš vaikus atvejai.
 
   ,,Džiaugiamės jau trečius metus įgyvendinama Lietuvos Caritas ir Lietuvos advokatūros iniciatyva – teikti nemokamas teisines paslaugas. Šios paslaugos dažnam mūsų globojamam žmogui gali tapti puikia paspirtimi bandant atsistoti ant kojų ir sprendžiant ilgai kamuojančias problemas, pavyzdžiui, įsiskolinimų. Lietuvoje itin daug vargstančių žmonių, kuriems dėl jų turtinės padėties teisių gynyba yra nepasiekiama. Būtent tokios iniciatyvos suvienija mus visus pagalbai vieni kitiems“, – sakė Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Nemokamomis advokatų konsultacijomis pasinaudoti norintys žmonės kviečiami kreiptis į organizacijos Caritas centrus savo mieste.
 
Kontaktai:
Vilniaus regionas: (Vilnius, Trakai, Druskininkai, Ignalina, Visaginas): Edita Kundrotienė tel. nr. 85 2611014
 
Kauno regionas: 
Kaunas - Milita Žičkutė-Lindžienė 864647157
Kėdainiai - Lina Zakarevičienė, tel. nr. 8612 60595
Raseiniai - Irena Mitalienė tel. nr. 8612 57571
Ukmergė - Oksana Daunoravičienė  tel. nr. 8670 94311
Jonava - Stanislava Daubarienė tel. nr. 8683 38080
 
Telšių regionas: (Gargždai, Telšiai, Plungė, Palanga, Tauragė): Regina Balčiūnienė tel. nr. 867170789
 
Klaipėda: Valdemara Paulauskienė, el.p. mtkcaritas@gmail.com
 
Panevėžio regionas: (Panevėžys, Rokiškis, Utena, Pasvalys, Anykščiai): Gražina Kacevičienė tel. nr. 868305498
 
Šiaulių regionas: (Šiauliai, Joniškis, Radviliškis): Dalia Garnienė tel. nr. 865745358
 
Vilkaviškio regionas: (Marijampolė, Alytus, Šakiai, Prienai): Giedrė Volff tel. nr. 865516739
 
Lietuvos Caritas (bendra informacija): Justina Daugalaitė tel. nr. 867466049