Kauno arkivyskupas lankėsi Ruklos pabėgėlių priėmimo centre

Pagrindinis Kauno arkivyskupas lankėsi Ruklos pabėgėlių priėmimo centre
May be an image of 2 people, people standing and indoor
Lapkričio 4 d. kartu su Kauno arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu, Kauno Caritas direktoriumi Arūnu Kučiku ir su kunigais iš Jonavos dekanato (kun. V. Birjotas bei A. Valkauskas) lankėmės Rūklos pabėgelių priėmimo centre.
 
Kalbėjomės su įstaigos direktore apie situaciją ir kaip jiems sekasi, klausėme kuo galime būti naudingi, svarstėme kaip galime įtraukti bendruomenę į pagalbos teikimą.
 
Po to arkivyskupas Kęstutis turėjo trumpą susitikimą-pokalbį su Ruklos stovykloje dirbančiais darbuotojais. Arkivyskupas padėkojo dirbantiems specialistams, domėjosi jų patirtimi bei už ką kiekvienas yra atsakingas, linkėjo stiprybės ir kantrybės šiame mus ištikusiame laike.
 
Arkivyskupas susitiko ir su stovykloje apgyvendintais migrantais, sulaukė iš jų daug dėmesio bei klausimų, atvykėliai vienas per kitą pasakojo apie savo situacijas. Susitikimo pabaigoje arkivyskupą Kęstutį vienintelė stovykloje apgyvendinta krikščionių šeima pasikvietė į savo namelį, meldėsi kartu ir prašė palaiminimo.
 
Stovykloje dirbančiai darbuotojų komandai tenka didelis krūvis bei atsakomybė rūpintis ten apgyvendintais žmonėmis, pasitaiko ir kasdienių iššūkių, nuovargio. Tačiau rūpestis, pozityvi nuotaika ir noras organizuoti tiek įvairias paslaugas, tiek užimtumą vaikams bei suaugusiems tikrai jautėsi, galbūt tik reikėtų daugiau pagalbos iš aplinkos, t.y. mūsų.
 
"Šiandien Bažnyčia yra kviečiama išeiti į egzistencinius pakraščius, <...> kad galėtų visus priimti. Tarp paribių gyventojų yra daug migrantų ir pabėgėlių, tremtinių ir prekybos žmonėmis aukų, kuriems Viešpats per mus nori parodyti savo meilę ir paskelbti išganymą" - Popiežius Pranciškus.
 
𝐂𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐢𝐫 𝐭𝐨𝐥𝐢𝐚𝐮 𝐯𝐚𝐳̌𝐢𝐮𝐨𝐬 𝐢̨ 𝐑𝐮𝐤𝐥𝐚̨, padės darbuotojams organizuoti apgyvendintų migrantų užimtumą, prisidės įvairiais daiktais ir priemonėmis pagal poreikį.
𝐊𝐚𝐫𝐭𝐮 𝐫𝐮̄𝐩𝐢𝐧𝐬𝐢𝐦𝐞̇𝐬 𝐭𝐢𝐞𝐤 𝐯𝐚𝐢𝐤𝐚𝐢𝐬, 𝐭𝐢𝐞𝐤 𝐬𝐮𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐢𝐚𝐢𝐬! 
 
𝐊𝐯𝐢𝐞𝐜̌𝐢𝐚𝐦𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐢𝐣𝐮𝐧𝐠𝐭𝐢!
Pildyk savanoriškos veiklos anketą: