Kad Velykų šventės būtų šviesesnės, sotesnės

Pagrindinis Kad Velykų šventės būtų šviesesnės, sotesnės
Carito Lietuvoje gavėnios iniciatyvos
 
Kad Velykų šventės būtų šviesesnės, sotesnės, ne tokios vienišos stokojantiems, sergantiems, artimųjų neturintiems žmonėms. Su tokia intencija visą gavėnią Carito savanoriai ir darbuotojai rinko ilgo galiojimo maisto produktus, lankė senelius, sunkiau gyvenančias šeimas, kitų iššūkių patiriančius žmones.
 
Geradariai dosniai pildė pasninko dėžes parapijose. Mokykloms, darželiams, kitoms įstaigoms Telšių, Šiaulių, Panevėžio vyskupijų Carito savanoriai nešė pasidalijimo maišelius, kuriuos tarnautojai, vaikai su tėveliais, kiti geros valios žmonės negailėdami pildė ne tik būtiniausių maisto produktų, bet ir gardumynų, pridėdami sveikinimų, piešinių.
 
,,Velykų laukimas – tai laikas, skirtas gerumo darbams!“ – savo feisbuko paskyroje dalijosi Telšių vyskupijos karitiečiai, pabrėždami, jog gavėnios iniciatyvos tikslas – ne tik pakviesti dovanoti maisto stokojantiems, bet ir paskatinti bendruomenių žmones dalintis, prisidėti prie gerumo darbų.
 
Vien šioje vyskupijoje gerumo misijai susitelkta Klaipėdoje, Gargžduose, Skuode, Tauragėje, Sedoje, Eigirdžiuose, Mosėdyje, Pagėgiuose, Naujojoje Akmenėje, Akmenėje, Ventoje, Mažeikiuose, Telšiuose, Švėkšnoje, Palangoje bei Pakutuvėnuose.
 
Nuoširdi padėka Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijai - pripildyti net 92 pasidalinimo krepšeliai. Telšių vyskupijos Carito nuotr.
 
Didžiąją savaitę Carito savanoriai pradeda lankyti vargstančiuosius, kuriems bus perduotos dovanos. Pagalbai labiausiai vargstantiems pasitarnauja ir Lietuvos Caritui paskirta 1,2 proc. parama.
 
Ne iš visų regionų pasiekia gavėnios iniciatyvų atgarsiai, tačiau smagu dalintis dosnumo iniciatyvų akimirkomis iš Zarasų Carito, Joniškio Carito būstinės, į kurią Šiaulių vyskupijos Carito iniciatyva „sukeliavo“ pasidaliji maišeliai.
 
Į Joniškio Carito būstinę sukeliavo pasidalijimo miašeliai. Joniškio parapijos Carito nuotr.
 
Na o Vilniaus arkivyskupijos Carito bendruomenė, keliaujant Šv. Velykų link, suruošė neeilinę mugę Seimo nariams bei Seimo kanceliarijos darbuotojams.
 
Kaip sakė Vilniaus arkivyskupijos Carito direktorės pavaduotoja Aida Karčiauskienė, Šv. Velykų laukimas mums primena apie solidarumą ir bendrą tikslą – padėti kiekvienam ir priimti kiekvieną, kuriam reikia pagalbos ir tą, kuris nori padėti.
 
Prišvelykinė mugė Seime. Vilniaus arkivyskupijos Carito nuotr.
 
Iš visos širdies dėkojame taip gausiai aukojusiems, savanoryste prisidėjusiems žmonėms, o taip pat – skiriantiems 1,2 Lietuvos Caritui. AČIŪ, kad pagalvojate apie kitus - reikalingus mūsų dėmesio, gero žodžio, šilto žvilgsnio, kantraus išklausymo, aplankymo, pasidalijimo tuo, ką pelnėme savo darbu ar esame gavę dovanai.
 
Mano mažai tampa mūsų daug.
 
Lietuvos Caritas