Pagrindinis Į „Maxima“ parduotuves grįžta gerumo iniciatyva – dalintis su kitais dabar kaip niekada svarbu

Į lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves sugrįžta pagalbos vieni kitiems Lietuvos Carito iniciatyva „Gerumas mus vienija“. Iki pat Kalėdų visoje Lietuvoje vyksiančios akcijos metu parduotuvių lankytojai už vargstantiems ir susiduriantiems gyvenimo sunkumais žmonėms suteiktą auką dovanų gaus rankų darbo žvakelę, kurią galės uždegti ant šventinio stalo ar dalindamiesi gerumu padovanoti savo artimiesiems ir draugams.

Pagalbos vis dar labai reikia

„Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė teigia, kad prisijungimas prie Lietuvos Carito organizuojamos akcijos „Gerumas mus vienija“ prekybos tinklui tapo ypatinga galimybe prisidėti prie kalėdinio stebuklo. Drauge su savanorių būriu bus ištiesta pagalbos ranka mažiau turinčioms šeimoms – bus pasirūpinta trūkstamu maistu, vaikams skirtais ar buityje reikalingais daiktais, kelionių pas gydytojus išlaidomis.

„Šiandien pagalbos vieni kitiems reikia labiau nei bet kada anksčiau. Artėjant šventėms norime prisidėti, kad su gyvenimo sunkumais susiduriančios šeimos pasijaustų nepamirštos. Tad susivienydami dėl bendro gerumo akcijos tikslo ir pasidalindami su mažiau turinčiais, galime jiems tapti bent maža kelrode žvaigžde ar vilties kibirkštimi galvojant apie šviesesnį rytojų. O už auką gauta žvakelė įneš jaukumo į šventinius namus ir primins apie kitiems suteiktą gėrį“, – viliasi J. Bivainytė.

Į lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves ši iniciatyva sugrįžta jau septintąjį kartą. Nuo gruodžio 1 dienos atsiras galimybė aukoti bei gauti dovanų žvakelių prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse, kur jas dalins Carito savanoriai, visoje Lietuvoje.

Šiemet akcijai skirta daugiau nei 60 tūkst. žvakelių, pašventintų minint 5-ąją Pasaulinę vargstančiųjų dieną. Jos bus dovanojamos už į aukų dėžutę pagal kiekvieno asmenines galimybes įdedamą auką. Dėl rekomendacijų neleisti plisti koronavirusui, savanoriai aukų neims į rankas, o aukojamas žvakutes reikės pasiimti patiems.

Galės aukoti ir internetu

Kaip pasakoja Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, svarbiausia, kad Vilniaus arkivyskupijos Carito žvakių dirbtuvėse gaminamos žvakelės ne tik skleidžia šilumą, bet ir padeda darbo rinkoje įsitvirtinti ne vienam žmogui. Suaukotos lėšos išlaiko kelias darbo vietas, skirtas bandantiems grįžti į visuomenę ir prisiimti daugiau atsakomybės už save bei kitus.

„Artėjant metų pabaigai norisi žmones sutelkti ir pakviesti uždegti ar pastiprinti viltį, paskleisti šviesą ir šilumą vieni kitų širdyse. Tamsa yra bejėgė prieš šviesą, o Caritas žvakelė yra simbolinis „įrankis“ įnešti kuo daugiau šviesos vieni kitų gyvenimuose. Taip pat kiekvienam mūsų svarbiausia sava šeima, į kurią ypač norime sugrįžti Kalėdų laikotarpiu. Nėra lengva laikyti savo šeimos nariu žmones, kurie yra iš mums nepažįstamos, tolimos aplinkos, kurie gyvena gatvėje, kurie nusikalsta, atvyksta iš kitų šalių ir prašo prieglobsčio. Tačiau advento metas yra puikus laikas treniruoti savo žvilgsnį, kad jis būtų platesnis, draugiškesnis, rūpestingesnis. Žvelgiant plačiau tikrai galime suprasti, kad „visi esame viena šeima“, – sako Lietuvos Caritas vadovė.

Ji džiaugiasi, kad jau 24-us metus advento laikotarpiu organizuojama akcija atkreipia vis daugiau žmonių dėmesio į mažiau turinčiųjų padėtį, padeda daliai visuomenės kabintis į gyvenimą ir skleisti šventinį gerumą ne tik jau išmėgintais, bet ir naujais būdais. Šiemet uždegti žvakutę bus galima ir virtualiame akcijos „Gerumas mus vienija“ žemėlapyje, kuriame aukoti iki pat metų pabaigos galės ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenantys tautiečiai. Detalesnę informaciją apie prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse vyksiančią žvakučių akciją bei virtualų žemėlapį rasite www.caritas.lt

Žvakeles įsigyti galima bus šiose „Maximos“ parduotuvėse.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.