„Gyvenimo spalvos“ stiprina šiauliečius ir kviečia prisijungti

Pagrindinis „Gyvenimo spalvos“ stiprina šiauliečius ir kviečia prisijungti
Šiaulių vyskupijos Caritas, atkreipdamas dėmesį į tai, kad daug žmonių Lietuvoje patiria emocinius ir fizinius sunkumus, tačiau nedrįsta kreiptis pagalbos, ėmėsi įgyvendinti projektą „Gyvenimo spalvos“. Jame gali dalyvauti 60 metų ir vyresni šiauliečiai, kurie nedirba arba jų darbinė veikla yra besibaigianti. 
 
Kadangi veiklos vyks beveik visus 2022 metus, kviečiami prisijungti tie, kurie išgyvena ne tik su darbu susijusias krizes, bet ir jaučiasi vieniši, nori bendrauti ar užsiimti prasminga veikla.
 
Buvo pastebėti JAV
 
Pasak Šiaulių vyskupijos Caritas administratorės Dalios Garnienės, karitiečiai jau keletą metų stebėjo tendenciją, kad nemaža dalis į šeštą dešimtį įkopusių žmonių susiduria su gyvenimo prasmės paieškos problemos dėl to, kad darbinė veikla artėja į pabaigą arba prasideda pensinis laikotarpis. Žmonės turi daugiau laisvo laiko, nes pasibaigus darbinei veiklai, dažnai nutrūksta ryšys su aplinkiniais, kolektyvu, žmonės pradeda jaustis vienišesni.
 
„Norėjome padėti šiai grupei žmonių, tačiau patys lėšų tokiai veiklai neturėjome. Sugalvojome teikti paraišką JAV katalikų vyskupų konferencijai. Labai džiaugiamės, jog mūsų siūlomas projektas buvo pastebėtas, įvertintas atrankoje. Iš JAV katalikų vyskupų konferencijos gavome finansavimą projekto „Gyvenimo spalvos“ įgyvendinimui“, – kalbėjo D. Garnienė.
 
Projektu siekiama pagerinti vyresnio amžiaus žmonių psichologinę ir fiziologinę sveikatą, taip pat įtraukti žmones į savanorišką veiklą.
 
Užsiėmimai nemokami
 
Projektas prasidėjo 2021-ųjų spalio 1 dieną ir tęsis iki 2022 metų rugsėjo 30-osios. Projekto vadovė – Gabija Ulinskaitė, veiklas koordinuoja D. Garnienė. Paskaitos ir užsiėmimai, kurie visi yra nemokami, vyksta Šiaulių vyskupijos pastoraciniame centre Šiaulių mieste.
 
Nuo projekto pradžios į Šiaulių arkivyskupijos Caritas kreipėsi daugiau kaip 30 vyresnio amžiaus žmonių. 18 šiauliečių dalyvauja kineziterapijos mankštose, o 12 – įsitraukė į paskaitas sielovadiniais klausimais.
 
„Projekto veiklos tęsiasi. Manau, kad jose dar sutiksime nemažai žmonių, norinčių pagerinti savo  gyvenimo kokybę, rasti atsakymus į jiems rūpimus klausimus bei gerai praleisti laiką saviraiškai tobulinimui“, – sakė D. Garnienė.
 
Norintieji gali prisijungti
 
Iki šių metų rugsėjo mėnesio pabaigos projekto dalyviams bus rengiami sielovados seminarai netekus artimųjų, santykių krizių temomis, vedamos kineziterapijos mankštos, konsultuojama teisiniais ir socialiniais klausimais. Savanoriai lankys vienišus vyresnio amžiaus žmones.
 
„Taip pat bus organizuojamos dvi dvasinio tobulinimo išvykos ir bendri susitikimai su Raudonojo Kryžiaus bei Maltos Ordino atstovais“, – teigė D. Garnienė.
 
Šiauliečiai, kurie nori dalyvauti šiame projekte, kviečiami kreiptis tel. +370 657 86463 arba atvykti į Šiaulių vyskupijos Caritas patalpas (Tilžės g. 186, Šiauliai).