Advento akcija „Gerumas mus vienija“

Pagrindinis Advento akcija „Gerumas mus vienija“
Nepaisant sudėtingos situacijos, Caritas išlaiko gerasias tradicijas ir organizuoja kasmetinę, adventinę žvakelių akciją  „Gerumas mus vienija“!
 
Gerumas mus vienija akcijos simbolis - žvakelė, šiemet atsinaujino ir kviečia atkreipti dėmesį į labiausiai pagalbos reikalingus žmones. Žvakelė - tai solidarumo, vienybės ir vilties simbolis, rankų darbo kūrinys. Jos su dėkingumu ir viltimi pagamintos Vilniaus arkivyskupijos Carito žvakių dirbtuvėse. Kiekvienas įsigijantis šią žvakę aiškiai sako, kad mato išalia esančius ir kad yra tas šviesulys, suteikiantis taip reikalingo konkretaus palaikymo silpnesniems.
 
Kaip šiemet įgyvendinsime žvakelių akciją:
 
- Nuo advento pradžios kviesime visus geros valios žmones prisidėti prie pagalbos vargstantiems ir už tai gauti dovanų Caritas žvakelę (paaukoti bus galima bažnyčiose, parapijos raštinėse ir Caritas centruose). Šiuo būdu paaukoję žmonės gaus dovanų Caritas žvakelę “į rankas”.
 
 - Nuo adventos pradžios taip pat startuosime su alternatyva „gyvam“ paaukojimui – geros valios žmonės turės galimybę paaukoti nuotoliniu būdu bei uždegti virtualią Caritas žvakelę žemėlapyje pagal savo gyvenamąją vietą. Aukotojai galės pasirinkti, kokiai Caritas globojamai žmonių grupei skiria savo auką. Tokiu būdu galėsime visoje Lietuvoje įžiebti vis daugiau pagalbos ir paramos šviesos, kuri vėliau taps konkrečiais pagalbos darbais mūsų globojamiems žmonėms. 
 
 
Sukūrėme advento kalendorių  „Jei neturėčiau meilės, aš būčiau niekas"Keliaudami advento kelionę galėsime permąstyti savo nuostatas trukdančias mums būti dėl kito, melsimės bandydami geriau suprasti ką reiškia atsakyti į kvietimą mylėti artimą, kasdienybėje atliksime mažus, bet svarbius meilės darbus. Daugiau informacijos ir kalendorių rasite paspaudę čia
 
- Kiekvieną savaitę (nuo advento pradžios) viešinsime filmukų ir nuotraukų ciklą, kuriuose skirtingi žmonės pasidalins savo mintimis bei pamąstymais apie tai, ką jiems reiškia šeima, adventas, artėjančios Kalėdos, mintis, jog visi esame viena šeima.
 
 
 
Akcijos „Gerumas mus vienija“ plakatą PDF formatu galite atsisiųsti čia