,,Gerumas mus vienija” akcijos žvakelės virto darbais artimui

Pagrindinis ,,Gerumas mus vienija” akcijos žvakelės virto darbais artimui
Džiaugiamės akcijos ,,Gerumas mus vienija” 2018 m. rezultatais. Gruodžio 2-24 dienomis jau 21 kartą  vykusi akcija kvietė žmones įsigyti Caritas žvakelę ir tokiu būdu paaukoti vargstantiems žmonėms, kuriais rūpinasi Caritas. Tai daugiavaikės šeimos, vieniši vyresnio amžiaus žmonės, šeimos rūpesčio ir globos stokojantys vaikai, benamystę išgyvenantieji ir visi kiti, kuriems reikalinga artimo pagalba.
 
Akcijos ,,Gerumas mus vienija” metu Caritas Lietuvoje išplatino apie 70 tūkst. žvakelių, už kurias suaukota 74 tūkst. eurų. Akcijai visoje Lietuvoje talkino apie 300 savanorių.
 
 
 
Surinktų aukų dėka prieš didžiąsias metų šventes Caritas savanoriai turėjo galimybę aplankyti ir įteikti nedideles dovanėles globojamiems vienišiems, sergantiems, kitus sunkumus patiriantiems žmonėms. Dėka šios akcijos benamystę išgyvenantys žmonės galėjo džiaugtis kasmetine Šv. Kūčių vakariene Caritas valgyklose.
 
Už žvakeles surinktos aukos leidžia Caritas savanoriams visus metus padėti pagalbos reikalingiems žmonėms. Didžioji dalis akcijos lėšų visuomet skiriama konkrečioms skurdo situacijoms kiekvienoje parapijoje spręsti. Pavyzdžiui, vienai nedideliame Lietuvos miestelyje gyvenančiai daugiavaikei šeimai, jau kuris laikas itin stigo šaldytuvo ir skalbimo mašinos. Šiandien šie buities prietaisai jau pasiekė šeimą, kuri labai džiaugiasi gauta parama ir dėkoja visiems prie to prisidėjusiems.
 
Apibendrindama kasmetinės ,,Gerumas mus vienija” rezultatus, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė teigė, jog gražiausias šios akcijos rezultatas – žmonių vieningumas teikiant pagalbą sunkumus išgyvenantiems asmenims: „Susidūrus su vargu ar skurdu nelieka tolimų ar artimų. Visi kartu esame atsakingi už tuos, kurie šiandien kenčia. Advento laiku didžiulis būrys žmoių susivienijo, išgirdo mūsų žinutę ir prisidėjo prie pagalbos teikimo vargo ištiktiems žmonėms. Prisidėdami prie pagalbos teikimo, visi paaukojusieji dovanų gavo žvakelę – vilties ir rūpesčio kitu simbolį. Dėkoju visiems“.
 
 
Taip pat dėkojame savanoriams visoje Lietuvoje dovanojusiems savo laiką padedant dalinti žvakeles. Dėkojame visiems kunigams, kurie gruodžio mėnesį Šv. Mišių metu kvietė  tikinčiuosius paaukoti vargstantiesiems ir įsigyti Caritas žvakelę.
 
Žvakelės buvo platinamos ir didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose. Už bendradarbiavimą dėkojame prekybos tinklui „Maxima“, PLC „Akropolis“, PLC „Mega“, PC „Molas“, PC „Big“.