ES kovos su prekybos žmonėmis dieną – atsakas į šiuolaikinę vergiją

Pagrindinis ES kovos su prekybos žmonėmis dieną – atsakas į šiuolaikinę vergiją
 
Pixabay.com nuotrauka
 
Spalio 18-ąją minime ES kovos su prekybos žmonėmis dieną. Bažnyčios atsakas į nusikaltimus prieš vyrus, moteris vaikus, išnaudojant juos vergiškam nelegaliam darbui, organų donorystei, prostitucijai, surogatinei motinystei, vagystėms ir kitiems nusikaltimams – ne tik Caritas pagalba aukoms, bet ir Šventos Mortos grupės pastangos stabdyti šiuolaikinę vergiją: plėtoti teisėsaugos, Bažnyčios ir bendruomenių ryšius, rūpintis, kad nusikaltimų aukoms būtų prieinama teisinė ir pastoracinė pagalba, o taip pat – įtakoti politikus bei įstatymų leidėjus, kad, kurdami įstatymus, nukreiptus prieš prekybą žmonėmis, pirmiausia orientuotųsi į nukentėjusiuosius.
 
Šventosios Mortos grupė daug dėmesio skiria prekybos žmonėmis prevencijai, tad į ją galima kreiptis dėl susitikimų, renginių apie šiuolaikinę vergiją ir kaip nepakliūti į spąstus.
Išgirsti pačias prekybos žmonėmis aukas antradienio vakarą bus galima Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje. Spektaklio „Spąstai“ premjeroje jos prabils Kazio Binkio teatro aktorių lūpomis. Visiems atviro, nemokamo renginio pradžia – 17.30 val.
 
Daugiau skaitykite: