Drabužių ir daiktų dovanojimas vasaros metu

Pagrindinis Drabužių ir daiktų dovanojimas vasaros metu
Vasarą drabužių ir daiktų priėmimas Carito skyriuose visoje Lietuvoje pristabdytas dėl sumažėjusio poreikio tokio pobūdžio paramai bei darbuotojų ir savanorių kasmetinių atostogų, todėl norime atkreipti Jūsų dėmesį apie pasikeitusią drabužių ir daiktų priėmimo tvarką.

Vasaros metu sulaukiame itin daug užklausų dėl galimybės dovanoti nebereikalingus (nebenešiojamus) drabužius ir daiktus. Džiaugiamės Jūsų noru dalintis, tačiau norime pabrėžti, jog Caritas drabužių priėmimo punktuose priimame tik švarius, tvarkingus, nešioti tinkamus drabužius, tvarkingus, naudoti pagal paskirtį tinkamus daiktus. Seni, suplėkę, suplyšę, nešvarūs drabužiai, avalynė ar sulūžę daiktai nėra tinkami aukoti. Prieš aukojant, kviečiame pagalvoti, ar Jūsų dovanojami drabužiai, avalynė ar daiktai galėtų nudžiuginti tą, kuriam šiuo metu to trūksta?

KONTAKTINĖ INFORMACIJA pasiteiravimui apie poreikį:

Panevėžio ir Kaišiadorių vyskupijose/regionuose  šiuo metu drabužiai ir daiktai nepriimami.

Vilniaus arkivyskupija/regionas Vilniaus mieste drabužius ir daiktus priima Vilniaus Caritas Socialinė tarnyba, trečiadieniais ir penktadieniais 9:00 - 17:00 (iki rugpjūčio 30 d.). Daugiau informacijos - https://www.socialinetarnyba.lt/

Kauno arkivyskupija/regionas Kauno mieste šiuo metu ir iki rugsėjo 5 d. drabužiai ir daiktai nepriimami.
Drabužių priėmimas vyksta ir parapijose, regionuose, kuriose yra Caritas skyriai, daugiau informacijos bei kontaktai - https://kaunas.caritas.lt/musu-darbai/veikla-dekanatuose/

Telšių vyskupija/regionas  drabužiai priimami nedideliais kiekiais parapijose, kuriose yra Caritas skyriai, tel. pasiteirauti +370 611 29 455.

Šiaulių vyskupija/regionas   drabužiai priimami nedideliais kiekiais parapijose, kuriose yra Caritas skyriaitel. pasiteirauti +370 611 08 858.

Vilkaviškio vyskupija/regionas  drabužiai priimami nedideliais kiekiais parapijose, kuriose yra Caritas skyriaitel. pasiteirauti +370 655 16 739.

Atkreipiame dėmesį, kad ne tik Caritas organizacija Lietuvoje priima drabužius bei įvairius daiktus.
Drabužius ir daiktus taip pat galite nunešti/pristatyti į:
* kitas organizacijas, kurios teikia pagalbą žmonėms, tačiau prieš tai reikia skambinti ir pasiteirauti apie poreikį (įvairių organizacijų kontaktus galima rasti internete);
* Lietuvoje esančius tekstilės konteinerius, daugiau informacijos https://atliekos.lt/
* bet kurią didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę jos darbo metu, daugiau informacijos https://www.vaatc.lt/aiksteles/
* galite keistis,t y. mainytis savo daiktais, daugiau informacijos http://www.mainyk.lt/apie