Dovanotais kompiuteriais naudojasi ir vaikai, ir darbuotojai

Pagrindinis Dovanotais kompiuteriais naudojasi ir vaikai, ir darbuotojai

Dešimties vaikų dienos centrų, esančių mažuose Lietuvos miesteliuose, lankytojai ir darbuotojai mokosi ir dirba dovanotais kompiuteriais, kuriuos Lietuvos Caritui skyrė vienas didžiųjų prekybos tinklų.

 

Nors jau visą mėnesį Caritas darbuotojai ir savanoriai daugiausiai įsisukę į darbų su karo pabėgėliais iš Ukrainos sūkurį, tačiau šalia to mes visada esame šalia pažeidžiamiausių visuomenės grupių. Viena sričių, kurioje darbuojamės yra veikla vaikų dienos centruose.

 

Caritas organizacijoje visoje Lietuvoje veikia 34 vaikų dienos centrai, kuriuose vaikai ir jų šeimos nariai nuolat randa šilumą, užuojautą, gerumą ir meilę. Dienos centre vaikai ruošia pamokas, gamina valgyti, juose ugdomi socialiniai bei asmens higienos įgūdžiai ir krikščioniškos vertybės.

 

Jau ne vienerius metus už tai, kad mūsų vaikų dienos centrus lankantiems vaikams būtų daugiau galimybių mokytis, ruošti pamokas, bendrauti, žaisti esame dėkingi prekybos tinklui „Lidl“, dovanojusiam kompiuterius. Juos įmonė papildė naujais kompiuterių priedais – monitoriais, operacine sistema, pelėmis ir klaviatūromis.

 

„Lidl“ kompiuteriai mus pasiekė metų pradžioje. Tai – maloni, vertinga ir netikėta dovana. Išsiaiškinus poreikius kam labiausiai reikia kompiuterių, vasarį parama pasiekė 10 vaikų dienos centrų, įsikūrusių parapijose nuo Krinčino iki Ventos. Prasidėjus karui ir užklupus rūpesčiams dėl pabėgėlių, nespėjome pasidžiaugti šia žinia. Tačiau dabar, kai kompiuteriai jau vietose pajungti ir jais galima pilnai naudotis, esame labai patenkinti ir dėkingi už dovaną,“ – sakė Jūratė Blinstrubaitė, Lietuvos Carito vaikų dienos centrų koordinatorė.

 

Nuo kovo vaikai, mažuose miesteliuose lankantys dienos centrus, turi puikią galimybę naudotis „Lidl“ dovanotais kompiuterius. Jie taip pat praverčia ir vaikų dienos centrų darbuotojams, kurie gali su vaikais ir kolegomis bendrauti nuotoliniu būdu, dalyvauti nuotoliniuose mokymuose ir seminaruose keliant kvalifikaciją.

 

VšĮ Rumšiškių vaikų dienos centro nuotraukos