Dalyvavome konferencijoje Varšuvoje

Pagrindinis Dalyvavome konferencijoje Varšuvoje
Gegužės 9 dieną, Varšuvoje vyko Erasmus+ programos projekto „DIGNITY & WELL-BEING : Exchange for changing” baigiamoji konferencija. Jos metu buvo pristatytas praktinis vadovas specialistams, dirbantiems su psichikos sutrikimų turinčiais benamystę išgyvenančiais asmenimis. Šioje konferencijoje dalyvavo ir Caritas atstovės – VA Caritas Laikinųjų namų darbuotojos Sigita Urbonaitė ir Violeta Sobieska.  Besidalindamos savo įspūdžiais, jos teigė, jog  konferencijoje turėjo galimybę semtis patirties iš užsienio partnerių: „Daugiau sužinojome apie apgyvendinimo paslaugas benamiams Lenkijoje, Airijoje. Išgirdome, kaip su benamiais turinčiais psichikos sutrikimų, dirbama Portugalijoje, Italijoje. Buvo įdomu išgirsti apie Varšuvoje esančius Caritas nakvynės namus, bei apgyvendinimą butuose“.
 
VA Caritas Laikinuosiuose namuose socialiniai darbuotojai dirba su žmonėmis patiriančiais benamystę. Laikinieji namai – vieta motyvuotiems keisti savo situaciją benamiams, kuriuose jie aktyvinami savarankiškam gyvenimui. Darbuotojos teigė, jog naujai įgytos žinios pagelbės tiesioginiame darbe su klientais turinčiais psichikos sutrikimų. Taip pat tikimąsi gautomis žiniomis pasidalinti su Laikinuosiuose namuose veikiančiais savanoriais taip praplėčiant ir jų kompetencijas.
 
 
 
Jeigu norėtumėte prisidėti prie programų dirbančių su benamystę išgyvenančiais žmonėmis Kaune ar Vilniuje kviečiame kreiptis pateiktais kontaktais: 
 
Vilniaus arkivyskupijos Caritas laikinieji namai
Tel. 852335683, el. p. nakvynesnamai@vilnius.caritas.lt
 
Kauno arkivyskupijos Caritas benamystę išgyvenančiųjų dienos centras
Tel. 864647157, el. p. caritas.reintegracija@gmail.com
 
2019 05 17