Dalyvavome Europos Caritas komunikacijos forume

Pagrindinis Dalyvavome Europos Caritas komunikacijos forume
     Spalio 2-4 dienomis Bratislavoje (Slovakija) vyko Europos Caritas organizuotas komunikacijos forumas. Šiame forume dalyvavo Europoje veikiančių Caritas organizacijų komunikacijos darbuotojai bei viešųjų ryšių atstovai. Renginyje sudalyvavo ir Lietuvos Caritas viešųjų ryšių atstovė.
 

   Pirmąją forumo dieną daugiausiai dėmesio buvo skiriama komunikacinių žinučių formavimo problematikai. Atkreiptas dėmesys, jog bendraujant tiek su žiniasklaida, tiek ir su plačiąja visuomene reikėtų pasverti ar klausiantysis išmano kontekstą ir pažįsta Caritas organizaciją. Kuo mažiau žinoma apie organizaciją, tuo plačiau reikėtų pristatyti Caritas veikimo kontekstą, bendruosius bruožus bei veiklos kryptis. Pastebėta labai svarbi tendencija – šiandien žmonės nori girdėti kuo daugiau gyvų žmonių istorijų, pasakojimų, kurie iliustruoja skaičius bei duomenis. Atkreiptas dėmesys, jog Caritas organizacija turi stiprias vertybines nuostatas, kurias reikėtų akcentuoti komunikuojant.
 

     Antrąją dieną svarbiausias dienos akcentu tapo susitikimas su vietos žurnalistėmis, kurios dalinosi praktiniais patarimais, kaip viešųjų ryšių atstovams reikėtų bendrauti su žurnalistais, kokių ,,nerašytų“ taisyklių laikytis ir kokios istorijos gali sudominti tiek žurnalistus, tiek ir skaitytojus dideliame informacijos sraute.
 
 
     Trečiąją forumo dieną kolegos iš Graikijos, Norvegijos ir Maltos dalinosi savo patirtimis, kaip savo šalyse sekasi rinkti lėšas Caritas projektams. Pabrėžtas aiškus ryšys tarp komunikacijos ir lėšų rinkimo kampanijų. Šalių patirtys atskleidžia, jog šiandien be komunikacijos veiksmų lėšų rinkimo kampanijos yra sunkiai įsivaizduojamos.
 
    Komunikacijos forumas suteikė puikią galimybę susipažinti visos Europos Caritas kolegoms, dalintis patirtimis, džiaugsmais ir padėjo rasti bendras visam regionui priimtinas komunikacijos formas, kurios padės apie Caritas veiklą kalbėti dar plačiau, įdomiau ir efektyviau.
 
2018 10 11