Cloppenburgo miesto geradariams – Lietuvos Carito ir telšiškių padėkos

Pagrindinis Cloppenburgo miesto geradariams – Lietuvos Carito ir telšiškių padėkos
Telšių Katedroje Georg Kötter-Wessling, Reinhold Wulfers ir dėl sveikatos negalėjusiems atvykti Rainer Stratmann, Werner Busse įteikta Lietuvos Carito padėka už asmeninį įsipareigojimą bei ilgametes pastangas dėl Lietuvos žmonių, ypatingai – pažeidžiamiausių. Telšių vyskupijos nuotr.
 
Kas kartą didelė šventė, kai Lietuvoje apsilanko Carito draugai ir ilgamečiai rėmėjai, verslininkų draugijos nariai iš Vokietijos, Cloppenburgo miesto! Šių žmonių dėka parama Nepriklausomybę atgavusiai Lietuvai buvo gabenama nuo 1996-ųjų.

Kaip pasakojo Telšių vyskupijos Caritas direktorė Jūratė Damanskienė, su Cloppenburgo miesto geradarių pagalba Ignalinos rajone įsikūrė Mielagėnų Pal. J. Matulaičio parapiniai globos namai, o nuo 2006 metų jie nuolat neatlygintinai teikė paramą maisto produktais ir daiktais nepasiturintiems Telšių krašto žmonėms.

Prieš pora metų iš Cloppenburgo Lietuvą pasiekė jau 50-asis paramos krovinys. Vien į Žemaitijos sostinę atvežtas 31 vilkikas su parama stokojantiems. Didžioji dalis paramos atitekdavo Telšių Caritas valgyklai ir stokojantiems telšiškiams.

Šeimos iš Cloppenburgo nuo 2012 m. palaiko ir gerai besimokančius Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos mokinius, kas mėnesį paremdami juos 50 eurų suma mokslams ir įgūdžiams lavinti. Iš viso tokią paramą jau yra gavę 30 mokinių. Šiuo metu geradariai stipendijas skyrę 13-ai mokinių, tačiau, kelionės metu sužinoję apie ką tik našlaičiais likusius du vaikus, geradariai iš savo lėšų pažadėjo remti išgyvenančius netektį.
 
 
Reinhold Wulfers ir Georg Kötter-Wessling Žemaitijos sostinėje sveikino Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, jiems rūpėjo apsilankyti Varnių Carito vaikų dienos centre, Žemaičių Kalvarijos globos namuose, Telšių vyskupijos Caritas Bendrystės centras "Saulėtoji užuovėja", Telšių V. Borisevičiaus gimnazijoje bei Telšių katedros Carito valgykloje.
 
 
Kaip pastebėjo geradariai susitikime su Telšių rajono savivaldybė meru Tomu Katkumi, per daugiau nei 15 metų Žemaitijos sostinė regimai išgražėjo, taip pat matyti, kad visuomenė tapo sąmoningesnė, žmonės daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai.

Telšių meras Cloppenburg miesto Vokietijoje savanoriams įteikė padėkas už ilgametę paramą miesto stokojantiems. Svečiai iš Vokietijos Telšių merui perdavė Cloppenburgo mero Neidhard Varnhorn linkėjimus bei jų miestą reprezentuojančią knygą.
 
 
Ketvirtadienį po Šv. Mišių Telšių Katedroje Georg Kötter-Wessling, Reinhold Wulfers ir dėl sveikatos negalėjusiems atvykti Rainer Stratmann, Werner Busse įteikta Lietuvos Carito padėka už asmeninį įsipareigojimą bei ilgametes pastangas dėl Lietuvos žmonių, ypatingai – pažeidžiamiausių.

Ačiū Jums, Vokietijos, Cloppenburgo miesto geradariai. Su jūsų pagalba pasirūpinome vaikais, šeimomis, vienišais senjorais. Tegu Viešpats Jums atlygina gausiai!
 
Lietuvos Carito informacija, Telšių vyskupijos Carito ir Telšių rajono savivaldybės nuotr.