Caritas vilties ir rūpesčio kitu simbolis apkeliavo Lietuvą

Pagrindinis Caritas vilties ir rūpesčio kitu simbolis apkeliavo Lietuvą
Praėjusių metų gruodžio 1-24 dienomis jau 22 kartą vyko Caritas akcija „Gerumas mus vienija“. Tradicinės akcijos metu kvietėme žmones įsigyti žvakelę – vilties ir rūpesčio kitu simbolį ir tokiu būdu aukoti labiausiai vargstantiesiems, prisidėti prie jų sunkumų mažinimo. Tai daugiavaikės šeimos, vieniši vyresnio amžiaus žmonės, šeimos rūpesčio ir globos stokojantys vaikai, benamystę išgyvenantieji ir visi kiti, kuriems reikalinga artimo pagalba.
 
Akcijos „Gerumas mus vienija“ metu Caritas visoje Lietuvoje išplatino apie 71 tūkst. žvakelių už kurias paaukota 71 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus Caritas savanoriai kasmet organizuoja Kalėdų ir Velykų vakarienes labiausiai vargstantiems parapijų žmonėms, perka maistą, reikalingus vaistus ir kitas būtinas priemones labiausiai stokojantiems ar neįgaliems asmenims. Šios lėšos dažnai panaudojamos pagelbėti sunkiau besiverčiančioms šeimoms – nuperkamos reikalingos priemonės vaikų mokymuisi, padedama sumokėti šildymo išlaidas. Viena iš Kauno miesto parapijų surinktas aukas panaudojo padėdami neįgaliai mergaitei įsigyti reikiamą priedą prie smuiko, kad ji ir toliau žmonėms galėtų dovanoti savo muziką.
 
 
Dažnai „Gerumas mus vienija“ akcijos metu surinkta parama leidžia padėti itin sudėtingoje padėtyje po gaisrų atsidūrusiems žmonėms. Tokiai pagalbai buvo panaudotos lėšos Vilkaviškio, Kauno, Telšių, Kaišiadorių vyskupijose. Kauno arkivyskupijos Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras iš surinktų lėšų Prienų rajone organizavo 4 dienų trukmės stovyklą epilepsija sergantiems žmonėms, kurioje galimybę dalyvauti turėjo 10 žmonių. Tauragėje paaukotis lėšos taip pat panaudotos krikščioniškos vaikų vasaros stovyklos organizavimui.
 
 
Daugiausiai žvakelių 2019 m. su Caritas savanorių pagalba išdalinta Vilniaus arkivyskupijoje – daugiau nei 10 tūkst. 700 vnt.
 
Šiemet žvakeles platinę savanoriai pasidalino ir aukojančių žmonių atsiliepimais. Vieni tokių – iš Panevėžio vyskupijos:
 
„Nusipirkęs Caritas žvakelę ir ją uždegęs per Kūčias, aš susimąstau, kiek daug pasaulyje yra tų, kurie šiuo metu negali mėgautis šilta namų aplinka, skaniais ir gausiais Kūčių vakarienės valgiais“.
 
„Žinau, kad Caritas žvakelės yra pašventintos ir jomis katalikai gali papuošti savo stalą Kūčių vakarienės metu. Man esminis dalykas, kad pinigėliais, kuriais mes paremiame, prisidedame prie pagalbos vargstantiesiems yra tartum dalinimasis meile, šviesa, bendryste. Tai nepakartojamas jausmas, ypač per gražiausias metų šventes“
 
 
Dėkojame visiems aukojusiems ir tikimės, kad žvakelė – vilties ir rūpesčio kitu simbolis, papuošė mūsų šventinius stalus.
 
Taip pat dėkojame savanoriams visoje Lietuvoje dovanojusiems savo laiką padedant platinti žvakeles.
 
Dėkojame visiems kunigams, kurie gruodžio mėnesį Mišių metu kvietė tikinčiuosius paaukoti vargstantiesiems ir įsigyti Caritas žvakelę.
 
Žvakelės buvo platinamos ir didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose. Už bendradarbiavimą taip pat dėkojame prekybos tinklui „Maxima“, PLC „Akropolis“, PLC „Mega“, PC „Molas“, PC „Big“.