Caritas rėmėjas – „Lidl“ ir šio tinklo pirkėjai taromatuose surinko rekordinę paramą vaikų dienos centrams

Pagrindinis Caritas rėmėjas – „Lidl“ ir šio tinklo pirkėjai taromatuose surinko rekordinę paramą vaikų dienos centrams
 
Daugiau nei ketverius metus „Lidl Lietuva“ vykdomas socialinis projektas „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ nemažina tempo. Jo metu pirkėjai ir prekybos tinklas kartu paaukojo jau daugiau kaip 379 tūkst. eurų, - „Lidl“ pranešimą cituoja šalies žiniasklaida.
 
„Šis ruduo ir artėjanti žiema ne retam kelia susirūpinimą augančiais kaštais, todėl džiugu matyti išaugusį gyventojų dosnumą ir rūpestį pažeidžiamomis visuomenės grupėmis. Šių metų trečiąjį ketvirtį „Lidl" pirkėjų taromatuose paaukota parama buvo net 40 proc. didesnė nei tuo pačiu metu prieš metus, o paramą padvigubinus, iš viso organizacijas pasieks 34 400 eurų. Šios lėšos padės vaikų dienos centrus prižiūrinčioms organizacijoms ir toliau kokybiškai pasirūpinti čia apsilankančiais vaikais", – sako „Lidl Lietuva" Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.
 
Pasak Lietuvos Caritas generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, paramos dėka net 256 vaikai vasarą galėjo vykti į stovyklas, aplankyti įvairius Lietuvos kampelius, kai kurie iš jų pirmą kartą pamatė Baltijos jūrą, ėjo į žygius, dalyvavo edukacinėse veiklose ir kitaip turiningai leido laiką.
 
„Ruošdamiesi rudens sezonui, „Caritas" vaikų dienos centrų vadovai rūpinosi, kad po vasaros vaikai sugrįžtų į šiltas ir jaukias patalpas. Tam irgi labai pasitarnavo „Lidl Lietuva" surinkta parama. Pavyzdžiui, Varnių Šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijos „Caritas" vaikų dienos centras „Valančiaus pastogėje" už 6000 eurų šiuo metu rekonstruoja patalpas, įrengia naujus sanitarinius mazgus, užsiėmimų erdves.
 
Kaip ir ankstesniais metais, dalis paramos naudojama „Caritas" vaikų dienos centrų darbuotojų kvalifikacijai tobulinti.
 
Naujas iššūkis vaikų dienos centrams – kuro pirkimas patalpoms šildyti, nes šildymo kaina kai kur pakilo net 4 kartus.
 
„Lidl" ir jų pirkėjų dėka turime galimybę jausti didesnį finansinį stabilumą ir dalį paramos lėšų atidėti „juodai dienai". Nepaisant brangstančio šildymo ir didėjančių sąskaitų už elektrą, „Caritas" globojami vaikų dienos centrai darbo apimčių neplanuoja mažinti. Poreikis sunkiau gyvenančių šeimų vaikams saugiai ir šiltai leisti laiką dienos centruose po pamokų, pavalgyti, paruošti pamokas išlieka aktualus visoje Lietuvoje, o ypač – regionuose, kur dar daugiau žmonių susiduria su iššūkiais", – sako „Caritas" generalinė sekretorė.
 

Deimantė Bukeikaitė, „Caritas“ generalinė sekretorė 
 
Kaip rūšiuojant padaryti dar vieną gerą darbą

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl" taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „Aukoti". Surinktą sumą „Lidl Lietuva" padvigubina ir perveda vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms – Maltos ordino pagalbos tarnybai, „Gelbėkit vaikus" ir Lietuvos „Caritui".
 
Paaukoti vaikų dienos centrams galima visose 65-iose „Lidl" prekybos tinklo parduotuvėse Lietuvoje, kurios veikia 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.