Caritas ir „Maxima“ kvies prisidėti prie gerumo darbų

Pagrindinis Caritas ir „Maxima“ kvies prisidėti prie gerumo darbų
Paaukojus vargstantiems į namus parsinešti šviesos ir šilumos ženklą – Carito „Gerumas mus vienija“ žvakelę iki Kalėdų bus galima dalyje „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvių Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Marijampolėje, Jonavoje, Kėdainiuose, Tauragėje, Ukmergėje, Kaišiadoryse, Molėtuose, Šilutėje, Kelmėje, Lazdijuose, Raseiniuose.
 
„Galiu tik pasidžiaugti, jog mūsų pirkėjai yra be galo empatiški ir jautrūs – kasmet gruodžio mėnesį noriai aukoja sunkiai gyvenantiems senoliams, sergantiems žmonėms, šeimoms. Ačiū Caritui ir pas mus kasdien apsilankantiems šalies gyventojams, kad gerumo žvakelės jau devintą kartą iš „Maximos” parduotuvių prieš Kalėdas pasklis po namus visoje Lietuvoje,“ – sako „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.
 
„Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė. „Maxima LT“ nuotr.
 
Kaip sako žvakeles platinantys savanoriai, jiems ypač džiugu sutikti Carito dienos centruose užaugusius vaikus ar pagalbą gavusius žmones, kurie patys ateina paaukoti ligų ar nelaimių ištiktiems žmonėms. Į savanorystes įsitraukia ir šiuo metu gaunantieji pagalbą.
 
„Carito savanoris ne tik dovanoja gerumo žvakelę už auką, bet ir skleidžia žinią, kad sudėtingose situacijose galime vieni kitiems būti atrama. Labai dėkojame ilgamečiam Carito partneriui prekybos tinklui „Maxima” už socialinę atsakomybę ir kad advento metu pirkėjai gali prisidėti prie gerumo darbų ne tik savanoryste ar aukodami lėšų Carito pagalbai, bet ir pranešdami apie stokojantį žmogų, kuriam reikia paramos, o kartais gal tik pasitari, kaip konkrečioje situacijoje elgtis“, – akcentuoja Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė (dešinėje) su Žvakių dirbtuvių vadove Karolina Juchnevič-Sosnitska. Lietruvos Carito nuotr.
 
Carito vadovė kviečia nepraeiti pro šalį „Maximoje” pamačius Carito savanorius: „Sustokite pasilabinti, pakalbinkite, ypač jaunimą ar mažuosius. Šeimų savanorystė Lietuvoje dar tik skinasi kelią, tad padrąsinimas aukoti savo laiką – irgi gerumo darbas“. O gal kalbantis kils noras ir patiems išbandyti savanorystę ar tiesiog savo aplinkoje padaryti kažką gero žmogui, kuris to nesitiki? Pavyzdžiui – nunešti ką nors reikalingo, mielo, skanaus ar gedinčiam kaimynui padovanoti gerumo žvakelę, kad šiluma ir šviesa prisipildytų vieniši namai.
 
Net 80 tūkst. akcijos „Gerumas mus vienija” žvakelių – padėkų už paramą vargstantiems – šiemet pasklis po geradarių namus. Kiekviena jų – išbandymus patiriančių rankų paliesta. Vilniaus arkivyskupijos Carito žvakių dirbtuvėse jas liejantys žmonės stiprina laiko ir darbų planavimo bei socialinius įgūdžius, kad galėtų lengviau sugrįžti į darbo rinką.
 
 Vilniaus arkivyskupijos Carito žvakių dirbtuvėje žvakeles antrus metus lieja ir Neli iš Ukrainos, kai lankėmės čia savanoriavo ir skautės
 
Carito žvakelių „Gerumas mus vienija“ iniciatyva visoje Lietuvoje rengiama kasmet nuo 1997-ųjų ir vyksta jau 26 kartą. Pridedame sąrašą, kokiuose miestuose, kokiomis dienomis ir valandomis „Maxima“ parduotuvėse sutiksite Carito savanorius su žvakelėmis šiemet:
 
 
 
Prisidėti prie pagalbos žmonėms galima ir paaukojant lėšų pagalbai į Lietuvos Caritas sąskaitą LT407300010099679931, paskirtyje nurodant Gerumas mus vienija. 
 
Lietuvos Carito informacija