Caritas „Gerumas mus vienija“ akcija – ir Maxima tinkle

Pagrindinis Caritas „Gerumas mus vienija“ akcija – ir Maxima tinkle
Paaukoti vargstantiems ir dovanų gauti Caritas akcijos „Gerumas mus vienija“ žvakelę iki Kalėdų galėsite ir kai kuriose prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse. Pamatę Caritas savanorius – nepraeikite pro šalį, sustokite pasilabinti!

Tradicinė Lietuvos Carito organizuojama akcija „Gerumas mus vienija“ vyks iki pat Kalėdų, skelbia šalies žiniaskaida. Kaip ir kasmet, prie kilnios akcijos jungiasi lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ ir kviečia pirkėjus 22-jose parduotuvėse visoje šalyje pasidalinti savo gerumu su vargstančiais ar gyvenimo negandų užkluptais žmonėmis. Geradariams už suteiktą auką bus atsidėkota akcijos simboliu – viltį nešančia rankų darbo žvakele.
Šiemet akcijai skirtas rekordinis skaičius „Gerumas mus vienija“ žvakelių – per 75 tūkst. Tai rodo ir išaugusį pagalbos poreikį, o kartu ir Lietuvos žmonių dosnumą – kasmet pagalbos ranką ištiesia vis gausesnis būrys žmonių.
„Artėjančios Kalėdos – gerumo, atjautos ir tradicijų metas. Džiaugiuosi, kad jau aštuntą kartą mūsų parduotuvėse vyksianti akcija „Gerumas mus vienija“ tampa dar viena prasminga tradicija pirkėjams. Žmones vis rečiau reikia skatinti prisidėti prie pagalbos mažiau turintiems, tad tikiu, kad šiemet jų empatija, vienybė ir neabejingumas padės sukurti dar daugiau kalėdinių stebuklų“, – sako „Maximos“ generalinis direktorius Tomas Rupšys.
Akcijos metu surinktos lėšos pasitarnaus sunkiai besiverčiančioms šeimoms, vienišiems seneliams, ligoniams, nelaimių ištiktiems žmonėms. Neabejingi žmonės gruodžio 5-21 dienomis kviečiami prisidėti aukomis pagal kiekvieno asmenines galimybes, o pasidaliję savo gerumu jie į namus parsineš rankų darbo žvakelę.

Caritas žvakelė – ne tik jauki padėka. Kiekviena jų yra paliesta įvairius gyvenimo išbandymus patiriančiųjų rankų. Žvakių dirbtuvėse jas gamina žmonės, kuriems sudėtingiau įsitvirtinti darbo rinkoje. Taip jie ne tik pagamina viltį simbolizuojančias dovanas, bet ir augina bei puoselėja bendravimo komandoje, laiko ir darbų planavimo bei socialinius įgūdžius, kad galėtų grįžti į veiklią visuomenę.
„Labai džiaugiamės, kad paaukoti vargstantiems ir už tai gauti dovanų rūpesčio vieni kitais simbolį – „Gerumas mus vienija“ žvakelę – žmonės nebe pirmus metus galės ir „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse“, – už partnerystę ir socialinę atsakomybę dėkoja Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
Pasak jos, šiemet kaip niekad svarbu Kalėdoms puošiant namus prisiminti ir tuos, kurie netekę savųjų dėl karo ar kitų negandų.
„Trumpėjančios dienos – mažiausias iššūkis matant šalčio ir tamsos apimtą Ukrainą ir milijonus karo pabėgėlių, kurie šventes sutiks su skausmu širdyje. Lietuvoje, kur kas ketvirtas žmogus patiria skurdo riziką, socialinę atskirtį ar ne mažiau už nepriteklių žeidžiantį vienišumą, taip pat turime į ką šiuo advento laiku atsigręžti. Tegu solidarumo su vargstančiais ženklas – „Gerumas mus vienija“ žvakelių skleidžiama šviesa –stiprina viltį, kad sunkumai yra įveikiami, kai esame kartu. Caritas žvakelė – asmeninio apsisprendimo ženklas stengtis vieni kitų gyvenimuose skleisti kuo daugiau šviesos“, – sako Caritas vadovė.

D. Bukeikaitės teigimu, šiemet savais mums tapo daugybė anksčiau nepažinotų žmonių, su kuriais bus sėdama prie Kūčių stalo, kuriems bus ruošiamos dovanėlės.
„Didžiuojamės Lietuvos žmonėmis, kurie atvėrė savo namų duris jų netekusiems ar bėgantiems nuo pražūties. Tai tikrai nebuvo ir nėra lengva! Tačiau dar sunkiau kaip artimus priimti, pamatyti žmones, kurie dėl ligų ar mums nežinomų sudėtingų gyvenimo aplinkybių „iškrito“ iš visuomenės, gyvena gatvėje, nusikalsta, atvyksta iš mums tolimų šalių ir kultūrų prašytis prieglobsčio. Ne į visus klausimus lengva rasti atsakymus. Tačiau adventas – laikas „treniruoti“ žvilgsnio platumą, gailestingumą, supratimą, kad visi esame susiję. Esame viena šeima“, – dalintis gerumu kviečia D. Bukeikaitė.
Caritas „Gerumas mus vienija“ žvakelių akcija rengiama jau 25-us metus iš eilės. Aukoti vargstantiems ir namo parsinešti šviesos bei šilumos esame kviečiami iki pat Kalėdų.
Žvakeles už auką bus galima gauti „Maximos“ 22-jose parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Palangoje, Kėdainiuose, Tauragėje, Šilutėje, Marijampolėje, Jonavoje, Ukmergėje, Jurbarke, Varėnoje, Kaišiadoryse, Molėtuose, Šiauliuose ir Kelmėje.