Caritas darbuotojai ir savanoriai padeda vakcinavimo centruose

Pagrindinis Caritas darbuotojai ir savanoriai padeda vakcinavimo centruose

Lietuvos Caritas darbuotojai ir savanoriai turėjo atlaikyti intensyvaus pirmadienio iššūkius „Litexpo“ parodų rūmuose, kurie pastaruoju metu tapo vakcinavimo nuo koronaviruso centru. Gyvoje eilėje stovėjo daugybė žmonių, norinčių ne tik gauti pirmąjį skiepą, bet ir pasiankstinti antrąją "Vaxzevria" 
vakcinos nuo koronaviruso dozę.
Savanoriai rūpinosi atvykusių pasiskiepyti srauto reguliavimu, išlaikant saugius atstumus, užtikrino sklandų gyvos eilės judėjimą, dalino vandenį, teikė informaciją ir palydėdavo į vakcinacijos kabinas.
„Vakcinacijos procesas įsibėgėja vis greičiau, todėl ir visuomenė turi dar labiau susitelkti, įsitraukti į vakcinacijos procesą. Savanorystė nėra lengva – ji reikalauja atsakomybės, greitos reakcijos ir sprendimų priėmimo įvairiose situacijose. Vakcinacijos centruose labai svarbu padėti atvykstantiems žmonėms, ne tik juos nukreipti, atsakyti į kylančius klausimus, bet ir padrąsinti. Savanorystė šiame kontekste įgyja dar svaresnę reikšmę. Džiaugiamės, kad galime žmonėms padėti pažinti savanorystės galimybes, būti šalia jų pirmaisiais savanorystės kartais, atskleisti jos svarbą visuomenei ir padėti pajausti, kaip pats savanoris, kaip asmenybė, paauga savanoriaudamas“, – po intensyvios pirmadienio savanorystės „Litexpo“ parodų rūmuose kalbėjo Lietuvos Caritas vadovė Deimantė Bukeikaitė.
Dėkojame visiems savanoriams, pirmadienį skyrusiems savo laiką kilniam tikslui: Andriui, Donatui, Agnei, Gerdai, Armentai, Indrei, Vaidai, Domui, Justinai, Erikai, Deimantei, Vaidai, Ievai, Urtei, Rugilei, Laurai, Viktorijai, Mildai.