Birželio 20-oji - Tarptautinė pabėgėlių diena

Pagrindinis Birželio 20-oji - Tarptautinė pabėgėlių diena

Nuotr. VA Caritas
 
Nuo karų, persekiojimo ar dėl kitokios formos prievartos turintys ieškoti prieglobsčio svetur jį randa ir Lietuvoje. Caritas darbuotojų misija padėti pabėgėliams, prieglobsčio prašytojams, naujai atvykusių trečiųjų šalių piliečiams sėkmingai integruotis mūsų šalyje.
Kodėl Lietuva turėtų priimti į šalį atvykstančius migrantus? Ar, gyvendami pagal meilės artimui principą pabėgėlių atžvilgiu, tokiu būdu neskriausime savo tautiečių? Galiausiai, ar Bažnyčia pakankamai rūpinasi, kad migrantai būtų priimti visuomenėje? Į šiuos ir kitus jautrius klausimus Bernardinai.lt straipsnyje „Caritas apie migrantų ir pabėgėlių situaciją Lietuvoje: bijoti – kvaila, reikia imtis veiksmų“ atsako VA Caritas Užsieniečių integracijos programos vadovė Audronė Kairienė, šios programos komunikacijos koordinatorė Augustė Dudutytė ir Užsieniečių integracijos programos dienos centro „Kultūrų įkalnė“ projekto vadovė Ieva Čičelytė.
2000 m. gruodžio 4 d. JTO Generalinė asamblėja paskelbė, kad 2001 metais sukanka 50 metų nuo dienos, kai paskelbta pabėgėlių Konvencija (1951 m.). Birželio 20-oji buvo paskelbta Pasaulinė pabėgėlių diena, dėl to susitarus su Afrikos vienybės organizacija, kad ši diena sutaptų ir su Afrikos pabėgėlių diena.