Birštono Caritas tęsia veiklų ciklą „Kartu – stipresni“

Pagrindinis Birštono Caritas tęsia veiklų ciklą „Kartu – stipresni“
Birštono parapijos Caritas kartu su Dizaino asociacija kurorte gyvenančių ukrainiečių šeimoms surengė edukacinį vakarą, skirtą pasidalinti Velykų laukimu, tradicijomis ir susipažinti su margučių marginimo tradicijomis.
 
Edukacijoje dalyvavusios ukrainiečių mamos, močiutės kartu su vaikais margino velykinius kiaušinius vašku, puošė žvyneliais, rinkosi dekupažo ir tekstilės techniką. Susitikimo metu pasidalinta mintimis apie Šv. Velykų tradicijas Lietuvoje ir Ukrainoje, klausytasi ukrainiečių šeimų išgyvenimo istorijomis, jų siekis apginti laisvę ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos.
 
Birštono meno mokyklos dailės mokytoja Laima Petraškienė pakvietė ukrainiečių vaikus prisijungti prie dailės pamokų, kurios vyksta kiekvieną antradienį, Caritas bendruomenės namuose. 
 
Balandžio 20–21 d. Birštono parapijos Caritas kartu su kurorto bendruomene organizavo maisto rinkimo akciją ukrainiečiams pagelbėti atvelykio šventei pasiruošti. Kiekviena  ukrainiečių šeima turėjo galimybę pasirinkti reikiamų maisto produktų. Balandžio 21-ąją išdalinti 34 humanitariniai paketai suaugusiems ir 25 – vaikams.
 
Susitikimų metu labai gera matyti nušvitusius ukrainiečių veidus, noriai įsitraukiančius į margučių marginimą, su didele viltimi laukiančius šv. Velykų, artimiau susipažįstančius vieni su kitais, besidalijančius esama padėtimi, naujais patyrimais Lietuvoje.
 
Diskusijos prie arbatos puodelio, individualūs pokalbiai suteikia kiekvienam didesnį pasitikėjimo jausmą savimi, tuo, kad jais rūpinamasi, jiems padedama. Bendraudami ir padėdami vieni kitiems, tampame tarsi viena didelė šeima, kurią stiprina meilės, gerumo, atjautos, širdies šilumos, pagarbos, atsakomybės, dėmesingumo jausmai.
 
Esame pasirengę ir toliau padėti Birštono savivaldybėje gyvenantiems ukrainiečiams, nuskaidrinti gražiomis gyvenimo akimirkomis jų gyvenimą, įtraukti į prasmingą, įdomią veiklą kartu su visa bendruomene.
 
Nijolė Jakimonienė, Birštono parapijos Caritas