Birštono Caritas: gerumas mus vienija ir stiprina

Pagrindinis Birštono Caritas: gerumas mus vienija ir stiprina
Karo pabėgėliams iš Ukrainos atvykus gyventi į Birštoną, Birštono savivaldybės administracija kartu su Birštono parapijos Caritu kovo 16–20 dienomis organizavo humanitarinės pagalbos rinkimo akciją.
 
 
Birštoniečiai aukojo gausiai
 
Šios akcijos metu buvo kviečiama padėti ukrainiečiams, kurie kuriasi Birštone, taip pat ukrainiečiams, kurie liko Kyjivo, Žytomyro, Mykolajivo, Charkivo regionuose.
 
Birštoniečiai jautriai sureagavo į šį kvietimą, todėl per tris dienas buvo surinkta daug karo zonoje reikalingų daiktų: miegmaišių, miego kilimėlių, higienos priemonių, medicininių priemonių, maisto produktų, taip pat drabužių, avalynės, mokyklinių reikmenų. Taip pat pririnkta ir kitų pirmo būtinumo priemonių ukrainiečiams, atvykusiems į Birštoną.
 
Karitiečiai pakvietė susitikti
 
Kovo 23 d. Birštono parapijos Caritas pakvietė visus ukrainiečius, atradusius prieglobstį šiame mieste, į susitikimą prie kavos puodelio Birštono parapijos Caritas bendruomenės namuose.  
 
Birštono parapijos Carito pirmininkas Jonas Dalinevičius pasveikino ukrainiečius, padėkojo, kad atsiliepė į kvietimą susitikti, pabendrauti, pasidalinti iškilusiomis problemomis bei patikino, kad Caritas savanorės pasirengusios padėti visais rūpimais klausimais.
 
Susitikime dalyvavo ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys bei administracijos direktoriaus pavaduotojas Valentinas Vincas Revuckas, suteikę ukrainiečiams naudingos informacijos apie galimą paramą ir kitas pagalbos galimybes.
 
Į pagalbą reagavo jautriai
 
Ukrainietės moterys su vaikais turėjo galimybę išsirinkti jiems reikalingų drabužių, higienos priemonių ir kitų būtinų daiktų naujo gyvenimo pradžiai. Vaikai, pradėję lankyti ugdymo įstaigas gavo mokyklinių priemonių rinkinius, žaislų, kuriuos taip pat paaukojo birštoniečiai.
 
Moterys su ašaromis akyse dėkojo Lietuvai ir kiekvienam lietuviui atskirai už skirtą dėmesį, paramą jų šaliai ir jų žmonėms.
 
Didelį ačiū visiems prisidėjusiems organizuojant šią akciją tariame ir mes, Caritas savanoriai. Gerumas mus vienija ir stiprina.
 
Birštono parapijos Caritas informacija